UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2016-05-10 17:54

Címvédés juniorokkal

A női junior-világbajnokságon negyedik helyezést elért magyar válogatott valamennyi tagját soraiban tudó Team Palancsa megvédte címét az A ligás országos bajnokságon.

Lakner Gábor A vártnál némiképp nehezebben, de megszerezte zsinórban harmadik bajnoki címét a Team Palancsa az A ligás női országos bajnokságon. A csapat tagja volt a junior-világbajnoki negyedik helyezést elért magyar válogatott valamennyi játékosa: Palancsa Dorottya (21), Miklai Henrietta (20), Kalocsai Vera (21) és Bíró Bernadett (17). A kvartett a szintén fiatal, de már nem utánpótláskorú Sándor Nikolettel (22) egészült ki. Honlapunknak a csapat edzője, a szövetségi kapitányként is dolgozó Palancsa Zoltán beszél a sikerről.
Team Palancsa
Team Palancsa
„Maratoni hosszúságú idényen vagyunk túl, először, és remélem, utoljára nyújtották el ennyire a bajnokságot. Elsősorban a junioroknak volt megterhelő az idény, hiszen több fronton kellett helytállniuk. Februárban brillíroztunk, így azt gondoltam, májusban is veretlenül hozzuk az összes mérkőzésünket, de nem így történt. Talán a fáradtság számlájára írható, hogy három vereség is becsúszott a végjátékban, de a legfontosabb pillanatokban a helyén volt a lányok szíve. A szakvezető azt is megemlítette, hogy a körülmények nem volt ideálisak, s ez minden résztvevő dolgát megnehezítette. „A külföldi versenyeken kitűnő minőségű jégen szerepeltek a lányok, míg a hazai végjátékban bajnoki döntőhöz méltatlan felületen kellett helytállnunk. Nem volt egyszerű hozzászokni, de mivel mi lettünk a bajnokok, talán érthető, hogy ez nem kifogáskeresés, hanem egyszerű ténymegállapítás.”
Team Palancsa 2
Team Palancsa 2
A négyes döntőben az End Hunters elleni, könnyebbnek ígérkező mérkőzésen kevésbé koncentráltak a fiatalok, vereség lett a vége. Egyenes ágon nem sikerült kiharcolni a döntőbe jutást, így a Westbay-VSC ellen újra jégre kellett lépnie a Palancsa-csapatnak.  Az örök rivális ellen, nagy küzdelemben pár centiméter döntött a címvédő javára, így második nekifutásra elérte a finálét. Az első mérkőzést az End Hunters nyerte 7-4-re, majd Palancsáék győztek egymás után kétszer: előbb 10-9-re, majd 9-7-re. Azzal megnyerték a bajnokságot, és jogot szereztek a novemberi, skóciai B csoportos Európa-bajnokságon való indulásra. „Ellenfelünk öt év szünet után jutott újra döntőbe, így felszabadultan, tét nélkül játszhatott, azért is kerekedett fölénk az első mérkőzésen. A második összecsapáson nagyszerűen kezdtünk, majd 7-2-ről hagytuk egyenlíteni az End Hunterst, de 9-9 után azért behúztuk a győzelmet. A mindent eldöntő mérkőzést 5-0-val nyitottuk, és az előnyből maradt a végére is. Kicsit nyögvenyelős volt a bajnokság, de az eredménynek természetesen így is örülünk” – értékel a húszéves átlagéletkorú bajnokcsapat szakvezetője.