UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-05-12 22:27

A Szolnok a nap nyertese

A kiemelt fiú-kadetbajnokság nyolcas döntőjének első napján egyedüli csapatként a Szolnoki VSI nyert meg mindkét mérkőzését.

Lakner Gábor Nem véletlenül írtuk előzetesen, hogy rendkívül kiegyenlített a kiemelt fiú-kadetbajnokság nyolcas döntőjének mezőnye: már a debreceni torna első napján keresztbeverésnek lehettünk a tanúi.
Szolnok-DKKA fiú kadet nyolcas döntő
Szolnok-DKKA fiú kadet nyolcas döntő
Az első napon a B csoport szereplői dupláztak – pénteken az A jelű négyes tagjai játszanak kétszer – és a kettős játszmából az U16-os EYBL-ben nagydöntőig menetelő Szolnoki VSI jött ki a legjobban. A nyitányon 71-52-re legyőzte a Szombathelyi Kosárlabda Akadémiát, majd hatalmas küzdelemben a jól, ámde hiába hajrázó Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiát is megverte, méghozzá 62-57-re. A Dávid Kornél KA 63-59-re felülmúlta a későn ébredő Vasas Akadémiát, de a pasarétiek a Szombathelyi KA 80-72-es legyőzésével visszahozták továbbjutási esélyeiket. A vasiak már nem juthatnak a négy közé, a székesfehérváriak és a fővárosiak sorsa pénteken dől el. A másik csoportban a házigazda Debreceni Kosárlabda Akadémia nyerte meg a keleti rangadót a Nyíregyházi Sportcentrum ellen. A nyírségiek az első két negyedet megnyerték, a debreceniek a harmadik szakaszban egalizáltak, a végjátékban pedig jobbnak bizonyultak, és 65-57-re győztek. Nagy harcot hozott a Szedeák és a Budapesti Honvéd összecsapása is, a felek végig fej fej mellett haladtak. A végjáték a szegedieknek sikerült jobban, és az 58-54-es sikerükkel lépéselőnybe kerültek. A statisztikák és a részletes program elérhető a szövetség honlapján.