UtánpótlásSport
2024. április 17.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-05-14 19:38

Izgalmak a köbön

A Vasas Akadémia és a Nyíregyházi Sportcentrum KA jutott a kiemelt fiú-kadetbajnokság döntőjébe, a házigazda Debreceni KA a bronzéremért léphet pályára vasárnap.

Lakner Gábor Az előző két naphoz méltó küzdelmet hozott a kiemelt fiú-kadetbajnokság két elődöntője, amelynek végén a Vasas és a Nyíregyháza ünnepelhetett. Előbbi némileg könnyebben, utóbbi óriási izgalmak közepette jutott a döntőbe.
Vasas-Debrecen fiú kadet
Vasas-Debrecen fiú kadet
A Vasas szoros első negyedet követően fokozatosan elhúzott a házigazda Debrecentől. A pasarétiek nagyszerűen céloztak a hárompontos vonalon túlról, és bár a nagyszünet előtt a hazaiak kozmetikáztak az eredményen, így is 12 pont volt a különbség. A harmadik negyed elején az öltözőben ragadt a Debrecen, a Vasas pedig villámgyorsan húszpontosra növelte az előnyét. Az már ki is tartott a végéig, a pasarétiek 80-60-ra győztek, és készülhettek a döntőre. A másik elődöntő jóval kevesebb pontot, és jóval több izgalmat hozott. A Nyíregyháza az első szakaszban hétpontos előnyre tett szert, amelyet – bár a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia kiegyenlített – végül eggyel meg is toldott a nagyszünetig. Térfélcsere után már tíz ponttal is vezetett a nyírségi együttes, a székesfehérváriak azonban felzárkóztak. A záró negyedben a vezetést is átvette a DKKA (33. perc: 41-42), a következő öt percet azonban 7-0-ra hozta a Nyíregyháza. A hosszú fehérvári kosárcsend sokba került: a végén hiába támadhatott a győzelemért a DKKA, végül 48-47-re a Nyíregyháza nyert, azzal bejutott a fináléba. Az alsóházban a Szolnok 60-37-re lelépte a Honvédot, a Szedeák pedig 90-72-re nyert a Szombathely ellen. A két vesztes vasárnap 9 órakor a hetedik, a két győztes 11 órakor az ötödik helyért mérkőzik meg. A bronzéremért 13 órakor csap össze a Debrecen és a DKKA, a döntő 15 órakor kezdődik Debrecenben.