UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-05-15 19:43

Vasas-dupla

A kiemelt junior-fiúbajnokság után a kadetek versenysorozatát is a Vasas Akadémia nyerte , miután a debreceni döntőben 80-63-ra legyőzte a Nyíregyházát. A bronzérmet a házigazda Debreceni Kosárlabda Akadémia gyűjtötte be.

Lakner Gábor A Vasas leány- és fiúcsapata is döntőbe jutott a kadetbajnokságban, de míg a lányoknak be kellett érniük az ezüsttel, a fiúk nem adták alább az aranyéremnél. A fiú-kadetbajnokság döntőjében a Nyíregyházával csapott össze a pasaréti együttes, és már az első negyedben tizenkét pontos előnyre tett szert.
Vasas kadet Somogyi
Vasas kadet Somogyi
Talán az is közrejátszott a különbség kialakulásában, hogy a Vasas simán győzött az elődöntőben, a Nyíregyháza viszont végletekig kiélezett mérkőzésen vívta ki a döntőbe jutást. Akárhogy is történt, a nyíregyháziak a második szakaszban új erőre kaptak, de Bosnyák Jácint időkérése után rendezte sorait a Vasas, és tizenhárom pontos előnnyel vonulhatott szünetre. Térfélcsere után nagy rohamot indított a Nyíregyháza, amelynek köszönhetően három pontra zárkózott fel (49-46). Somogyi Ádám azonban hátára vette a csapatát, és két perc alatt tíz pontot hozott a Vasasnak. A záró negyed előtt mindössze ötpontos volt a differencia a csapatok között. Döntőhöz méltó izgalmakat és küzdelmet láthattak a nézők, a végjáték azonban egyértelműen a Vasasé volt. A Boczkó Ádám irányította nyíregyháziak triplakísérletekkel próbálták csökkenteni hátrányukat, de a dobások célt tévesztettek, a lepattanók után pedig gyors indításból szerzett rendre könnyű kosarakat a pasaréti együttes. A végig koncentráltan kosárlabdázó Vasas Akadémia végül 80-63-ra győzött, azzal a junior-fiúbajnokság után a kadetek versenysorozatát is megnyerte.

KIEMELT FIÚ-KADETBAJNOKSÁG Döntő Vasas Akadémia–Nyíregyházi Sportcentrum KA 80-63 (25-13, 21-20, 16-24, 18-6) Legjobb dobók: Somogyi 29/18, Bulyáki 13/9, Csík 13/3, Bencsik 11, ill. Vaskó 19/9, Mokánszki 16/6 Sitku 14, Pollák 14/3

A bronzérmet meglehetősen egyoldalú mérkőzésen a házigazda Debreceni KA szerezte meg, miután a harmadik helyért 62-39-re legyőzte a Dávid Kornél KA alakulatát. Az ötödik helyért nagy csatában a Szolnok 57-54-re verte a Szedeákot, míg a hetedik helyet a Szombathelyi KA-t 58-42-re felülmúló Honvéd csípte el.

A VÉGEREDMÉNY 1. Vasas Akadémia, 2. Nyíregyházi Sportcentrum KA, 3. Debreceni KA, 4. Dávid Kornél KA, 5. Szolnoki VSI, 6. Szedeák, 7. Budapesti Honvéd KA, 8. Szombathelyi KA