UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-05-18 17:33

Tripla-dupla a döntőben

Lelik Réka tripla-duplát ért el a kiemelt leány-kadetbajnokság fináléjában, így kétség sem férhetett hozzá, hogy ő volt a döntő legértékesebb játékosa. Az U18-as válogatott alapemberét az All Star-csapatba is beválasztották, de az aranyéremnek örül igazán.

Lakner Gábor A Csata DSE kadetbajnoki címéből kulcsszereplőként vette ki a részét az U18-as válogatott meghatározó játékosa, Lelik Réka. A Vasas ellen 81-54-re megnyert fináléban 30 pontot dobott, szedett 11 lepattanót, és kiosztott 12 gólpasszt. A tripla-dupla eredménye 49 IBM-pont lett, amellyel természetesen a döntő legértékesebb játékosának járó címet is kiérdemelte. Senkit sem lepett meg, amikor az All Star-csapat kihirdetésekor újabb elismerést vehetett át. Sportemberhez méltóan leginkább azonban nem az egyéni sikernek, hanem az aranyéremnek örül.
Lelik Réka Csata DSE
Lelik Réka Csata DSE
„Ez csapatjáték, így a legfontosabb az, hogy megnyertük a bajnokságot. Sokan nyújtottunk kiemelkedő teljesítményt, természetesen az is kellett a sikerhez, de mindenki hozzátette a magáét. A tizenkettedik ember is mindent beleadott, végig egységesek voltunk, és annak köszönhetően lettünk bajnokok.” A nyolcas döntő előtt a Csata DSE az esélyesek közé tartozott, de nem feltétlenül a Tursics-csapat volt a favorit. „Előzetesen mi sem gondoltuk, hogy mi vagyunk a legesélyesebbek, bár többen mondták, hogy odaérhetünk. A nyolcas döntő előtt nagyon keményen készültünk, elszántak voltunk, meglett az eredménye. A fináléban meglepett a különbség, sokkal szorosabb mérkőzésre számítottam. De ahogy már mondtam, egységesek voltunk, azzal kerekedtünk az ellenfelünk fölé.” A döntőben nem léphetett pályára Boros Dorka, aki az első négy mérkőzésen remekül teljesített. Az elődöntő utolsó másodperceiben súlyos bokasérülést szenvedett, így a legjobb védőjátékosnak megválasztott kosárlabdázó csak a kispadról figyelhette társait. Az ünneplésből már kivette a részét, sőt, ő vágta le a hálót a gyűrűről. „Természetesen érte is küzdöttünk, külön motivációt jelentett, hogy a szerencsétlenül járt társunknak is megnyerjük az aranyat. Tavaly hasonló történt, akkor is behúztuk a döntőt, így mindenki tudta, hogy most is képesek leszünk rá.” A 17 éves játékos – több társához hasonlóan – edzésben marad, hiszen fel kell készülnie a nyári U18-as Európa-bajnokságra, melyet Sopronban rendeznek. „Június tizenharmadikán kezdődik a felkészülés, addig a klubomban edzek. Új edzőt kaptunk, Balogh Judit irányításával készülünk. Nagy reményekkel vágok a közös munkába. Szeretnék minél jobb eredményt elérni, akár még jobbat, mint két éve, amikor hatodikok lettünk.”

Irány az élvonal? Tursics Sándor, a Csata DSE vezetője a döntő után elmondta: szeretné, ha kadetcsapata legjobbjai ősztől már az NB I/A-ban kosárlabdáznának. Mivel a Csata feltételei nem adottak az élvonalbeli szerepléshez, tárgyalnak arról, hogy melyik egyesülettel tudnának együttműködni a játékosok folyamatos fejlődése érdekében.