UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2016-05-21 16:20

Milánóból, Párizs felé

Jó élményekkel és várhatóan a Roland Garros juniorversenyében kiemelést érő pontokkal a zsebében tért haza Udvardy Panna a rangos milánói korosztályos teniszviadalról. A repülőgépről éppen csak leszálló, 17 éves játékos szívesen beszélt honlapunknak az olasz tornáról és a párizsi tervekről.

reb „Azért jobb lett volna, ha nem két egyéni meccset kell játszanom pénteken” – kezdi a visszatekintést Udvardy Panna a milánói A kategóriás juniorversenyre, amelyen egyesben és a párosban egyaránt a negyeddöntőig jutott.
udvardy_panna_edzes
udvardy_panna_edzes
A csütörtöki esőnap alaposan bevakart, persze nemcsak Udvardynak, hanem a riválisoknak is. Ő imponáló fölénnyel menetelt a negyeddöntőig, hiszen az első három riválisa összesen kilenc játékot nyert, szettet pedig senki sem fogott ellene. Jól jött persze, hogy pénteken délelőtt az amerikai Natasha Subhash alig tanúsított ellenállást (6-1, 6-0), azzal együtt sem maradt elég erő az ötödikként kiemelt, a junior-világranglistán 14. orosz Oleszija Pervusinya elleni mérkőzésre (6-3, 6-4). Ne felejtsük, hiába ért véget gyorsan az első meccs, arra ugyanúgy be kellett melegíteni (majd nyújtani), mint a másodikra. „Remekül szervezett, nagy hagyományú verseny a milánói, kitűnően éreztem magam. Felkészülésnek fogtam fel életem első Roland Garros-ára, ezért örülök, hogy sikerült jó meccseket játszanom. Bár általában könnyen nyertem, négyből háromszor a junior-világranglistán a legjobb ötvenben található ellenfél ellen léptem pályára, végig maximálisan koncentrálnom kellett.” Annak nem örült, hogy az eső miatt az egyik párosmeccsét fedett pályán, kemény borításon kellett megvívnia, hiszen a torna salakon zajlott. Az olaszországi viadal ezért is jelentett jó felkészülést a junioroknak május 29-én kezdődő francia nyílt nemzetközi bajnokságra, a Roland Garrosra. A hazautazás előtt kondiedzőjével, Montvai Gáborral volt alkalma körülnézni Milánó belvárosában, és hazatérve folytatódik a pihenés. Hétfőtől azonban ismét az edzésé a főszerep, vasárnap pedig Párizsba repül. Jelenleg 32. a korosztályos rangsorban, de a milánói pontoknak köszönhetően egyrészt a jövő héten előrelép a listán, másrészt várhatóan kiemeltként vág a párizsi megméretésnek. „Élsportolóként persze mindig a legjobbat akarom kihozni magamból. Nem fogalmaztam meg számszerű célokat, mert az a legfontosabb, hogy jól játsszam. Ha megvalósul, az biztosan eredménnyel társul.”