UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2016-05-23 16:02

Korai bajnokavatás

Két fordulóval a szezonzárás előtt bajnoki címet ünnepelhetett a Honvéd-MFA U15-ös csapata. A Magyar Futball Akadémia növendékei Nyíregyházán, a Bozsik Akadémia csapatának legyőzésével biztosították az első helyüket.

Majer Dániel Alighogy hazatért Langfördenből, fontos mérkőzés várt a Budapest Honvéd-MFA U15-ös csapatára. Mindössze egy győzelem kellett ahhoz, hogy a többi eredményétől függetlenül máris elkönyvelhessék a bajnoki címüket. Nem bíztak semmit a véletlenre, 4-0-ra nyertek a 14. helyezett Bozsik Akadémia otthonában. Még mielőtt azt hinnénk, hogy a kispesti csapatnak sétagalopp volt az idény, vessünk egy pillantást a 8. forduló utáni táblázatra. A Honvéd a harmadik helyen állt, de ami ennél lényegesebb, hat pont hátrányban az éllovas Ferencvárostól. „Szinte a nulláról kezdtük a nyáron, tizennégy új játékost kellett beépíteni a csapatba, így várható volt, hogy döcögősen indul a szezon” – nyilatkozta Isa Gábor, a csapat vezetőedzője. Féltávon továbbra is a zöld-fehérek álltak az élen, holtversenyben a jelenlegi második helyezett Puskás Akadémiával. A kispestiek harmadikként fordultak, öt pont hátrányban. „Nagyon sok munkát tettünk télen a csapatjáték fejlesztésébe, és annak tavaszra meglett az eredménye. Kellettek a riválisok botlásai is, de sikerült játszó csapatot kialakítani, amely taktikailag és főleg mentálisan nagyon egyben van” – folytatta Isa.
Bajnokin Fotó: Kürti János
Bajnokin Fotó: Kürti János
A csapat tornagyőzelemmel tért haza a langfördeni nemzetközi tornáról, pár nappal később pedig már a bajnoki címért játszott. „Nagy élmény volt a németországi siker, nem véletlenül nyertünk. A bajnokság miatt nem volt rajtunk nyomás, két mérkőzés alatt kellett egy pontot szereznünk a végső győzelemhez, ha erre nem vagyunk képesek, nem is érdemeljük meg a bajnoki címet.” Nem bízták a véletlenre, és már első alkalommal biztosították a bajnoki év végi elsőséget. Megfigyelhető, hogy az utánpótlás-bajnokságok szinte mindegyikében, az első két hely valamelyikén a Honvéd utánpótlás csapata áll. „Ez a képzésnek és főként a gondos válogatásnak köszönhető: olyan fiatalokat választunk, akikben van potenciál. Meg lehet nézni, hogy a Nike- és Puskás-Suzuki Kupát nyerő U17-es csapat két játékos kivételével megegyezik az általam is edzett, egykori U15-ös együttessel” – mondja Isa, majd hozzáteszi: „Még csak mostantól leszünk igazán erősek.”