UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-05-26 21:51

Duplázott a Vasas

Egyedüliként a Vasas Akadémia csapata nyerte meg mindkét mérkőzését az országos leány-serdülőbajnokság nyolcas döntőjének első napján.

Lakner Gábor Az országos leány-serdülőbajnokság Miskolcon folyó nyolcas döntőjének első napján a B csoport résztvevőire várt két forduló, pénteken pedig az A jelű négyes tagjai dupláznak. A kettős terhelést a Vasas Akadémia bírta a legjobban, hiszen mindkét mérkőzését megnyerte.
serdülő kosár DVTK-Sopron
serdülő kosár DVTK-Sopron
A pasarétiek két rendkívül magabiztos sikert könyvelhettek el. A házigazda DVTK-ÉLKSK ellen 90-48-ra nyertek, majd a nap záró mérkőzésén 67-37-re múlták felül a Kecskeméti Kosárlabda Akadémiát. Azt a kecskeméti együttest, amely a torna nyitányán elkapta a Soproni Darazsak Akadémiát. A kiegyenlített mérkőzés az utolsó negyedben dőlt el, végül 60-50-re nyert a KKA. A soproniak aztán javítani tudtak, 81-42-re győztek a miskolciak ellen. A házigazda már biztosan nem jut a négy közé, a másik három csapat azonban még reménykedhet, sőt, a Vasas fél lábbal már az elődöntőben van. Az A csoportban a nyolcas döntőig vezető úton egyedüliként veretlen maradó Csata DSE esélyeshez méltó sikerrel kezdte a tornát. A Tursics-művek 94-41-re lépte le a Török Flóris-Törekvés SE együttesét úgy, hogy egyetlen pillanatig nem volt kérdés, ki nyeri a mérkőzést. A BEAC-Újbuda KA az első félidőben mutatott jó játékával győzött 68-60-ra az Atomerőmű KSC Szekszárd ellen. Az első húsz percnek köszönhetően a 20-8-ra elveszített harmadik negyed is belefért a fővárosiaknak. A Csata és a BEAC lépéselőnybe került, de még nem dőlt el semmi.