UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-05-29 18:27

Győr és Szeged

A felnőttviszonyokat tökéletesen leképező finálét hozott a fiú U14-es és a leány U13-as korosztály Mezőtúron rendezett nyolcas döntője. A győztes a lányok között a Győr, míg a fiúknál – a profiktól eltérően – a Szeged lett.

reb Közeledik a kézilabdaidény befejezése, s utoljára a gyermekkorosztályok nyolcas döntőit tartják meg. Ezúttal az U14-es fiúk és az U13-as leányok léptek pályára Mezőtúron, ahol három napig szinte nonstop pattogott a labda.
gyor_u13_mezotur
gyor_u13_mezotur
A fiúk mezőnyében a felnőttektől ismert papírforma érvényesült. Az A csoportban az Éles Kézisuli mindenkit magabiztosan vert, kivételt a korosztályos versengésekben erős bázisnak számító FTC jelentett, amely 17-14-re kapott ki a veszprémi topklub utánpótlását jelentő Éles-műhelytől. A másik, a B jelű négyesben a Szeged menetelt hasonló magabiztossággal, s mellette a Debrecen került az elődöntőbe. A cívisvárosiak alaposan megnehezítették az Éles dolgát a fináléba jutásért (18-17). Az FTC a Szegednek mindössze tizenegy gólt lőtt, így a Tisza-partiak 19-11-es sikerrel kerültek a döntőbe. A fináléban aztán a Szeged remekelt az első félidőben, már 10-5-re vezetett, s Éles József tanítványai később sem tudtak fordítani, így a Tisza-partra került a bajnoki cím. A nagyot harcoló Debrecen elfáradhatott a bronzmeccsre, mert az FTC 21-10-es győzelemmel futott át rajta. Kathi Péter révén a gólkirályi cím azért a cívisvárosba került (37 találat). Ami a lányokat illeti, a Győr már a csoportküzdelmekben megmutatta, hogy komolyan számolni kell vele, közvetlen riválisát, az FTC-t is felülmúlta – a két zöld-fehér alakulat elődöntőjéhez kétség sem fért. A másik négyesből a Debrecen és a Gödöllő került a legjobb négy közé. Az elődöntők részben egyenlőtlen erők párharcát hozták: a Győr 41-12-es, Gödöllő elleni sikere demoralizáló volt, az FTC azonban szorosabb meccsen verte 26-20-ra a Debrecent. Utóbbi egyébként végül megszerezte a bronzérmet. A fináléban visszavághatott volna a Ferencváros a Győrnek csakhogy a Rába-partiak ezúttal is – 27-21-re – jobbnak bizonyultak (a gólkirálylány a Fiatal Kézilabdások SE játékosa, Németh Imola lett 56 találattal), így a sok-sok bajnoki címet megélő Róth Kálmán és a valamivel még rutintalanabb tanítványai fotózkodhattak örömmel.