UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tornasportok

2016-05-30 11:28

Valóra vált álom

Boncsér Krisztián rendkívül boldog, hogy megvalósult az álma: talajon érmet szerzett az ifjúsági Európa-bajnokságon. Az FTC 17 éves tornásza az ugrásban elért negyedik helyét csodának tartja, de a nyújtón szerzett hatodik helyet is jó érzéssel könyveli el.

Pusztai Viola „Majdnem kiugrottam a bőrömből, amikor kiderült, hogy megvan a harmadik hely. Ez volt az álmom, nagyon céltudatosan készültem, küzdöttem, szerintem ez az egyik titka” – ezt Boncsér Krisztián mondta azután, hogy talajon bronzérmet szerzett a berni ifjúsági tornász Európa-bajnokságon. „Sosem gondoltam volna, hogy négy finálém lesz az Eb-n, ezért összességében nagyon elégedett vagyok. A talajgyakorlatom remekül sikerült, a szerenkénti döntőben mutattam be a legjobban a versenyen, fejben és fizikálisan is a maximumot nyújtottam. Úgy készültem, hogy megverem Giarnni Regini-Morant, de ő most verhetetlen volt. Nem fáj a vereség, mert nekem ez nem az, inkább hatalmas boldogságot érzek, hogy felállhattam a dobogóra, illetve az EYOF után ismét megmutattam, hogy tudok tornázni.”
Boncsér Krisztiánnak a talajon szerzett bronzéremmel az álma vált valóra
Boncsér Krisztiánnak a talajon szerzett bronzéremmel az álma vált valóra
Az ugrásban elért negyedik helyről úgy fogalmaz, hogy az maga volt a csoda. Azonnal hozzáteszi, mielőtt bárki megkérdezné: nem elvesztette a bronzérmet, hanem saját magához képest két kiváló ugrást hajtott végre, amellyel sikerült megszerezni az előkelő helyezést. A nyújtón szerzett hatodik helyével is elégedett, ugyanis a kisebb hiba ellenére két pozíciót javított a selejtezőhöz képest. „Szeretném mindenkinek megköszönni, a teljes magyar delegációnak, hogy a helyszínen szurkolt nekem. Az edzőimnek, Kerekes Zsombornak és Deák Zoltánnak a felkészülést, Puskás Jenő utánpótlás-kapitánynak, hogy bízott bennem. Továbbá a barátaimnak, a családomnak, a barátnőmnek, hogy mindenben támogattak, mert ez nemcsak az én sikerem, mindenkinek része van benne. Nagyon boldog vagyok, és remélem, már most letettem kicsit a névjegyemet, mielőtt átlépnék a felnőttek közé. Kovács István, a férfi tornászok szövetségi kapitánya és Altorjai Sándor csapatvezető a szövetségnek adott nyilatkozatában egyaránt kiemelte: tizenkét év után született a fiúk mezőnyében újra magyar Eb-érem, utoljára 2004-ben Hidvégi Vid állhatott fel a dobogó második fokára, két évvel korábban Berki Krisztián szerzett ugyancsak bronzérmet. „Nagyon boldog vagyok, és nemcsak az érem miatt, hanem azért is, mert Krisztián remekül versenyzett – mondta Kovács. – Nagyon tetszett, hogy többet nyújtott, mint az edzéseken, ami óriási dolog, a legtöbb tornász ugyanis kiválóan teljesít az edzésen, de a versenyen meg sem közelíti. Ha valaki azt mondja az Eb előtt, hogy Krisztián egy bronzérmet és két pontszerző helyet hoz a szerenkénti finálékban, nyugodt szívvel elfogadjuk.” Az FTC 17 éves tornászával az edzője, Kerekes Zsombor is elégedett. Úgy véli, tanítványa rendkívül összeszedetten versenyzett, ráadásul élvezte a gyakorlatokat. Elmondta, ő a viadal alatt már inkább csak a lelki társa, megnyugtatja, és segíti, amiben kéri. Altorjai Sándor kitért a jövőre is, úgy gondolja, ha Krisztián a két gyengébb szerén, gyűrűn és lovon is javul, akkor egyéni összetettben is a világ élmezőnyébe kerülhet.