UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2016-06-10 14:07

Hárman maradtak

Az összes magyar ökölvívó túlvan a bemutatkozáson az oroszországi ifjúsági Európa-bajnokságon. A legtöbbjüknek az egyben a búcsút is jelentette, mindössze hárman maradtak versenyben.

Majer Dániel Rosszul indult, és – ha lehet – még annál is rosszabbul folytatódott a magyar csapatnak az oroszországi Anapában rendezett ifjúsági Eb. Füzesy Zoltán tanítványainak többsége az első kört sem „élte túl”, mindössze hárman maradtak.
Az Eb helyszíne Forrás: boxing.hu
Az Eb helyszíne Forrás: boxing.hu
Elsőként Szaka István harcolta ki a negyeddöntőt a német Cihangir Birdogus ellen 52 kg-ban, ahogyan arról már beszámoltunk. Tallósi még simábban jutott a legjobb nyolc közé q 81 kg-ban, a második menetben elért technikai K. O.-val lépett túl a norvég Shamsudin Shamilovon. A következő mérkőzését a finn Krenar Aliu ellen vívja. A magyar egyébként a mérkőzés beszüntetésének pillanatában mindhárom pontozónál vesztésre állt. Oláh Ádám, Serbán Henrik, Németh István, Kontrecz Márk, Vincze István, Kozák László, Komor Norbert. Azok névsora, akik egyetlen mérkőzést követően búcsúztak az anapai küzdelmektől. A legutóbb kiesettek között van a 69 kg küzdelmeitől búcsúzó Kozák László, aki az ír Brett McGinty-től szenvedett 3-0-ás vereséget a nyolc közé jutásért. Őt követte a 91 kg-ban érdekelt Komor Norbert, akit a lengyel Kamil Offman ejtett ki, szintén 3-0-al, így ő sem jutott a negyeddöntőbe. Komor ennek ellenére mindhárom pontozóbíró ítélete szerint szoros eredményt ért el, egyaránt 29-28-cal hozták ki győztesnek a lengyelt.

IFJÚSÁGI EURÓPA-BAJNOKSÁG, ANAPA (OROSZORSZÁG) A magyar mérkőzések (elöl a győztes) Nyolcaddöntő 69 kg: Brett McGinty (ír)–Kozák László 3-0 81 kg: Tallósi Péter–Shamsudin Shamilov (norvég) technikai K. O. a 2. menetben 91 kg: Kamil Offman (lengyel)–Komor Norbert 3-0