UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-06-13 20:07

Kettős siker

Kétszer is legyőzte a magasabb divízióban szereplő németeket az Európa-bajnokságra készülő U20-as női válogatott, melyben Horváth Bernadett töltötte be a vezérszerepet.

Lakner Gábor Az Európa-bajnokságra készülő korosztályos kosárlabda-válogatottak közül elsőként az U20-as női csapat lépett pályára. Imreh Ajtony együttese rögtön két edzőmérkőzést is játszott Németország U20-asai ellen, Székesfehérváron. A németek éppen velünk ellentétes pályán mozogtak tavaly az U20-as korosztályban, hiszen míg a magyar válogatott kiesett az A divízióból, addig a német felkapaszkodott oda. A tavalyi Európa-bajnokság után az idein is elkerüli tehát egymást a két együttes, amely az előzetes értékelés szerint közel azonos játékerőt képvisel.
Horváth Bernadett
Horváth Bernadett
Az eredmények ezt alátámasztották, hiszen mindkét alkalommal szoros mérkőzést játszottak a felek, de a magyar válogatott kétszer is győztesen hagyta el a pályát. Először rendkívül pontgazdag mérkőzésen 87-81-re nyert a csapat. Többször is vezetett tíz ponttal, de a németek rendre visszakapaszkodtak, és végül a kiélezett hajrát is lehetett gyakorolni. Másodszor már jobban figyeltek a védekezésre a csapatok, akkor 67-63-ra győzött az előző napi mérkőzésen megsérült Kuttor Enikőt és Horváth Krisztinát nélkülöző magyar válogatott. Szerencsére, egyikük sérülése sem súlyos, Enikő körülbelül egy hetet, Krisztina pedig csak napokat kényszerül kihagyni. A végjáték ezúttal is szoros volt, de 60-60 után a magyar csapat tudott megújulni. Az már az első két edzőmérkőzésen látszott, hogy a tavalyi korosztályos Eb-ről sérülés miatt lemaradó – azóta már felnőttválogatott – Horváth Bernadett nagy erősítést jelent, a DVTK irányítója igazi vezérként játszott, és nem véletlenül töltötte be már most a csapatkapitányi tisztet. A válogatott legközelebb pénteken és szombaton Zágrábban mérkőzik meg a korosztályos horvát együttesel. Imreh Ajtony szövetségi edző az idegenbeli mérkőzéseket követően szűkíti először keretét, a lányoknak tehát az edzések mellett még két lehetőségük van bizonyítani.