UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2016-06-19 15:52

Japán túra

Június 22-től nemzetközi felkészülési tornán vesz részt a magyar U16-os labdarúgó-válogatott Japánban. A felkelő nap országában Mexikó, Mali és természetesen a házigazda válogatottja lesz az ellenfél. Belvon Attilával, a csapat szövetségi edzőjével beszéltünk.

Majer Dániel Alig egy hete fejeződtek be az utánpótlás-bajnokságok küzdelmei, nem sok idejük volt tehát pihenni az U16-os válogatottat alkotó játékosoknak. Még egy ideig nem is lesz, ugyanis útra kel a csapat, hogy a japán Tottoriban folytassa a felkészülést az őszi U17-es Európa-bajnoki selejtezőkre.
Ehhez hasonó jelenetekre számítunk Japánban is. Forrás: mlsz.hu
Ehhez hasonó jelenetekre számítunk Japánban is. Forrás: mlsz.hu
„Az Eb-felkészülés fontos állomásához érkeztünk. Azért utazunk Japánba, hogy ne csak európai csapatokkal, hanem más futballkultúrák képviselőivel is játsszunk. Ezek a csapatok mást stílusban futballoznak, ezért hasznos ellenük készülni – mondta Belvon Attila szövetségi edző. – Szeretném látni, hogy a csapat továbbra is szervezetten, egységesen működik. A labdaszerzésekre és védekezésből támadásba történő, minél gyorsabb, pontosabb átmenetre helyezzük a hangsúlyt.” Az ellenfeleken kívül az utazással és a bajnoki szezon jelentette fáradtsággal is meg kell küzdenie a válogatottnak. „Nehéz dolgunk lesz az időeltolódás miatt, mindössze másfél-két napunk lesz akklimatizálódni. De legalább szerezhetnek némi tapasztalatot a játékosok arról, hogy milyen más körülmények között készülni, ami a hasznukra válhat. Ami pedig a fáradtságot illeti, bízom benne, hogy ad a fiúknak annyi pluszt a  szereplés a válogatottban, hogy a megfelelő koncentrációval nem lesz ezzel gond. Természetesen mindenkinél figyelembe vettük, hogy mekkora terhelést kapott az elmúlt időszakban, akik játszottak a múlt hétvégén, kimondottan regenerációs jellegű feladatokat végeztek, akik pedig nem, kicsit intenzívebben edzettek. A lényeg, hogy egy szintre tudjuk hozni a csapat fizikai állapotát. ” A húsz fős keretben két újonc is helyet kapott. A debreceni Bidzilya Anton és a csíkszeredai Kovács Dániel már korábban is részt vett a válogatott összetartásain, edzésein. „Nem érdemtelenül kaptak meghívót, korábban is készültek már a csapattal, de nem akartuk őket tétmérkőzésen mélyvízbe dobni” – vázolta az újoncok helyzetét a kapitány, aki vélhetően ezúttal már élesben is számol a két fiatallal. A soron következő ellenfelekhez kicsit az ismeretlenbe is utazik a csapat, bizonyára nem tud úgy készülni egy-egy mérkőzésre – gondolhatná az ember – mint a jól ismert európai mezőnyben. „Minden találkozóra készülünk, ezekről a csapatokról is lehet találni videófelvételeket, hiába U16-os együttesek, a korosztályos világbajnokságokról is vannak tapasztalataink róluk. Kíváncsian várjuk, mire lesz elég, a legfontosabb, hogy meglegyen az európai csapatok ellen tapasztalt szervezettség.”

A japán U16-os nemzetközi tornára utazó magyar keret Kapusok: Oroszi István (FTC), Deczki Máté (DVSC-DLA) Védők: Terbe Botond (Kecskemét), Kovács Dániel (Csíkszereda), Horváth Csanád (Honvéd), Ujvárosi Ádám (DVSC-DLA), Opavszky Balázs (MTK), Győri Olivér (Puskás Akadémia), Zeke Márió (Győr) Középpályások: Szoboszlai Dominik (MTK), Csonka András (FTC), Lipóth András (FTC), Szerető Krisztofer (Honvéd), Csoboth Kevin (FTC), Schön Szabolcs (Honvéd), Bidzilya Anton (DVSC-DLA), Horváth Olivér (MTK), Kiss Tamás (Illés Akadémia) Támadók: Tímári Norman (Puskás Akadémia), Bencze Márk (Vasas)