UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2016-06-20 00:42

Megszólalt a gong Kaposváron

Az ünnepélyes megnyitót követően selejtezőkkel kezdődött a junior ökölvívó Európa-bajnokság a kaposvári sportcsarnokban. Magyar versenyző is szorítóba lépett, de a rajt nem sikerült: Barbosu Tibornak sérülés miatt elment a meccse az ukrán vetélytárssal szemben.

 Majer Dániel Nem indult jól a 266 bokszolót, köztük 13 magyart felvonultató junior Európa-bajnokság Kaposváron. Az egyelőre még „csökkentett üzemmódban” zajló kontinenstorna első napján Barbosu Tibor lépett szorítóba a 60 kg-ban, de az MTK Budapest fiataljának nem sikerült a legjobb tizenhat közé jutnia.
Forrás: mtk.hu
Forrás: mtk.hu
Nagy reményekkel vágott junior ökölvívó-válogatottunk a hazai rendezésű Eb-nek. Farkas József szövetségi kapitány elmondta, életük nagy lehetősége előtt állnak tanítványai, a formaidőzítés szerinte sikeres volt, akárcsak a fogyasztás: senkinek nem kellett koplalnia. Nagy remények ide vagy oda, sokakban felsejlettek a nemrég véget ért ifjúsági Eb rossz emlékei, a 60 kg-ban Barbosu Tibor első, ringbe lépő magyarként ugyanis vereséggel kezdett. Az ukrán Makszim Molodan győzte le,  technikai K. O. -val a harmadik menetben, így nem jutott a legjobb tizenhat közé. A helyszíni beszámolók szerint Tibor végig uralta a mérkőzést, úgy tűnt, könnyed győzelmet arat. A harmadik menetben azonban, ütéstől, elkezdett vérezni az orra. Nem sikerült egy perc alatt elállítani, így a szabályoknak megfelelően leléptette a bíró. Barbosu számára ezzel keserű véget ért az Európa-bajnokság. Farkas József a torna előtt megfogadta, ha legalább három érmet szereznek bokszolói, neki és kollégáinak egy órásedzést tarthat a csapat, amelyen minden feladatot kötelező lesz végrehajtaniuk. Nos, az edzőizzasztó tréningre az első napon nagyjából 7 és fél százalékkal csökkent az esély, de csak összejön a végén.

JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, KAPOSVÁR A magyar mérkőzés (elöl a győztes) Selejtező 60 kg: Makszim Molodan (ukrán)–Barbosu Tibor technikai K. O. a 3. menetben