UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2016-06-21 13:25

Mégis a Győr a bajnok

Nagyjából egy hónapig vallhatta bajnoknak magát az Aramis U17-es futsalcsapata: a szövetség versenybizottságának döntése nyomán a budaörsiek hiába nyertek az utolsó fordulóban 40-3-ra, mégis a Rába ETO győzött a korosztályos sorozatban.

UP-info Június elején kisebb perpatvar kavarta fel honi futsaléletet: az Aramis SE az utolsó fordulóban 40-3-ra nyert a Veszprém Szilágyi DSE ellen, így ledolgozta a ledolgozhatatlannak hitt rosszabb gólkülönbséget a Rába ETO-val szemben, és bajnoki címet szerzett a korosztályos sorozatban.
Az első ránézésre igencsak vitatható eredményt második blikkre is sokan firtatták, honlapunk két cikkben (ITT és ITT olvasható) is alaposan körüljárta a témát. Mindenesetre Drucskó Zoltán, a Rába ETO Futsal Club elnöke már akkor jelezte, szerinte korai az Aramis öröme, a szabályzat szerint ugyanis őket illeti meg az elsőség. A most nyilvánossá vált döntés pedig megerősítette az akkori jelzést. A versenykiírás szerint nemcsak a felsőházban szerzett pontokat kell figyelembe venni, hanem a bajnokság őszi és tavaszi eredményeit is összesíteni kell, és ez alapján határozzák meg a helyezéseket. Tehát: a végeredmény az alapján alakult ki, hogy melyik együttesnek jobb a területi beosztás alapján lejátszott alapszakaszban (ennek során a Rába és az Aramis nem találkozott egymással) és a felsőházi rájátszásban gyűjtött pontok összege. Így pedig a rájátszásnak három egységgel nekivágó győriek örülhettek. A Nemzeti Sport Online érdeklődésére a versenybizottság részéről Kovács Péter elmondta, bár az előző bajnokságban nem az említett elv alapján hozták meg a határozatot a végeredményről, a fellebbezési határidő már lejárt, így a 2014-2015-ös szezon végső sorrendjét már nem változtatják meg. A szövetség az alábbi közleményt küldte el az érintett kluboknak a határozatról: hatarozat