UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-06-22 18:52

Bevetésre készen

Bő egy év kihagyás után szerepel ismét a juniorkézilabda-válogatottban Tóth Gabriella. A Győri Audi ETO felnőttcsapatának (egyik) irányítója ki van éhezve a játékra, a korosztályos együttesben pedig egyértelműen vezérszerepet és sok lehetőséget szán neki a stáb.

reb Egy évvel ezelőtt, a világbajnoki selejtezőben öltötte magára utoljára a 19 éves Tóth Gabriella a junior kézilabda-válogatott mezét. Persze nem maradt piros-fehér-zöld dressz nélkül, tavaly nyáron részben azért nem szerepelt a korosztályában, mert a felnőttek között számítottak rá, ráadásul már a Győr proficsapatával kezdte meg az alapozást. Sajnálatos és súlyos őszi sérülése miatt azonban kihagyta az idény jelentős részét, ráadásul a nyáron a felnőttválogatottnak sem lesz dolga, miután lemaradt a riói játékokról. Ezért aztán Tóthnak tökéletes lehetőséget jelent a formába kerülésre a juniorcsapat, amelyben mindig is számítottak rá.
toth_gabriella01_u20.info
toth_gabriella01_u20.info
„Jó kis társaság ez, mindenkit ismerek, sok a győri, így nem volt nehéz visszailleszkedni – mondja a játékos. – Ettől még nem volt egyértelmű, hogy játszhatok, nagyjából a felkészülés kezdete előtt két héttel dőlt el.” A szövetségi edző, ifjabb Kiss Szilárd és a klubedző, Ambros Martín egyeztetett Tóth játékáról, persze nem a feje felett: neki is volt némi beleszólása, igaz, az utolsó szót a győri tréner mondta ki, aki elengedte a csapatba. „Utoljára szeptemberben játszottam tétmérkőzésen, nagyon hiányoznak már az éles helyzetek. Sokakat talán nyom a tét, de én éppen azt várom, hogy sokat szerepeljek, döntéseket kelljen hoznom meccshelyzetekben.” Szerencsére, a lába is rendben van, ahogy mondja, százhúsz százalékos (áprilisban még nem így volt), és már nem is fáj, ezért Tóth nagy elánnal vetette bele magát a felkészülésbe. Mint ismert, az együttes két éve 15. lett az ifjúsági világbajnokságon, tavaly ellenben kellemes meglepetésre negyedik helyen zárta a valenciai Európa-bajnokságot. Szakemberek szerint a csapat ereje valahova a kettő közé helyezi el az együttest, kíváncsiak voltunk azonban, hogy a klasszisjelölt irányító hova pozicionálja a társaságot a moszkvai vébé előtt. „Egyelőre nem fogalmaztunk meg konkrét célokat. Az edzők azt mondták, hogy a csoportból azért tovább kell jutni, a továbbiakról azonban nem beszélnek, mert nem akarnak terhet rakni ránk. Sok függ attól, kit kapunk ellenfélnek a kieséses szakaszra, de azt mondom, szerintem képesek lehetünk a legjobb négy közé kerülni.” Legyen így.