UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2016-06-22 01:30

Lecsapott a bűvös négyes

Újabb négy magyar jutott súlycsoportjában a legjobb nyolc közé a kaposvári junior ökölvívó Európa-bajnokságon. Berecz Lionel, Gábrisch Krisztián, Rostás Renátó és Pócza Milos készülhetnek a negyeddöntőre. A válogatott kapitánya, Farkas József értékel.

Majer Dániel Kijelenthető, hogy az ifjúsági válogatott oroszországi Eb-rajtját már most jócskán felülmúlta a juniorválogatott Kaposváron. A három nap alatt szorítóba lépő tizenkét magyar versenyzőből nyolc továbbjutott, a legtöbben egyhangú pontozással. Nem csoda, hogy Farkas József szövetségi kapitány elégedetten foglalta össze a harmadik napon látottakat.
Forrás: tveger.hu
Forrás: tveger.hu
Kezdjük a két kiesővel, a 75 kg-ban bokszoló Kóczián Dávid a lengyel Moleusz Szewczyket kapta ellenfélnek, és 2-1-re alulmaradt. „Szoros mérkőzés volt, nem élveztük a hazai pálya előnyét. Dávid többet talált testre. Mi azt hittük nyert, de a pontozók másképp látták. Elfogadom a döntést, nem történt semmi vitatható.” A 80 kilósok között ringbe lépő Egervári Richárdnak ugyancsak nem jött össze a győzelem, neki az izraeli Csiko Jehosod Korica parancsolt megálljt. „Az egyhangú pontozás ellenére ez a mérkőzés is szoros volt, Ricsi nem vallott szégyent. Persze, kapott fejmosást, volt egy-két hibája, de dicsértem is. Érdemes bokszolnia, még keményebben, még többet edzenie.” A győztesek sorát Rostás Renátó nyitotta Dmitri Pamujac ellen 50 kg-ban. A fiatal öklöző küzdelmét Szántó Öcsi bácsi is a helyszínen követte. „Öcsi bá' elmondta, már az első menet után látta, hogy nyerő helyzetben van Renátó, ő már akkor  biztos volt a sikerében. Noha mi a szorító sarkában nem egészen így éltük meg, végsősoron magabiztosan nyert. Azt kértük tőle, hogy az elején mérje föl az ellenfelet, és a második menettől támadjon. Ezt tökéletesen megvalósította, pontosságban és technikában is felülmúlta a moldovait.” Berecz Lionelnek szintén moldovai ellenfél jutott az 52 kilósok között, Artur Rafalovschi. „Egyértelmű mérkőzés volt. Lionel hasonló alkat, mint a Renátó. Mindketten nagyon erősek lelkileg, határozott, törhetetlen egyéniségek.”
Rostás Renátó
Rostás Renátó
A folytatásban Pócza Milos is kvalifikált a legjobb nyolc közé 66 kg-ban a bolgár Sztoil Sztanoev ellenfeleként. „Milos határozott és ügyes volt, minden helyzetből jól jött ki, nagyon nyugodtak voltunk. A bakui tornán is komoly ellenfeleket győzött le, és ez a mostani is az volt.” A legnehezebb továbbjutás Gábrisch Krisztiánnak maradt, de ő is megoldotta a feladatot a (ki gondolta volna) moldovai Vadim Todorov ellen, 70 kg-ban. „Nagyon kemény meccse volt, föladta neki a moldovai a leckét rendesen. Krisztián nagyon makacs, konok a szorítóban, szinte nem lehet megütni. Nagyon jól védekezik, jók a reflexei, amikor már azt hisszük, hogy eltalálták, az utolsó pillanatban véd. Nagyot bokszolt, amikor ő van a ringben, mi kicsit nyugodtabbak vagyunk.” A következő napon már a negyeddöntőkkel folytatódik a küzdelem, és a magyar Eb-csapat utolsó taLecsapott a ja is bemutatkozik Kaposváron.

JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, KAPOSVÁR A magyar mérkőzések (elöl a győztes) Nyolcaddöntő 50 kg: Rostás Renátó–Dmitri Pamujac (moldovai) 3-0 52 kg: Berecz Lionel–Artur Rafalovschi (moldovai) 3-0 66 kg: Pócza Milos–Sztoil Sztanoev (bolgár) 3-0 70 kg: Gábrisch Krisztián–Vladim Todorov (moldovai) 2-1 75 kg: Moleusz Szewczyk (lengyel)–Kóczián Dávid 2-1 80 kg: Csiko Jehosod Korica (izraeli)–Egervári Richárd 3-0