UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2016-06-23 00:31

Báki Alex már érmes

Nem a legjobban alakult a junior ökölvívó-válogatott negyedik napja a kaposvári Európa-bajnokságon, noha Báki Alex és Felföldi László már érmes. Összesen kilenc magyar lépett szorítóba, nyolcan második mérkőzésükön küzdöttek, a kilencedik, Felföldi László most mutatkozott be. Az értékelésre ezúttal is Farkas József szövetségi kapitányt kértük fel.

Majer Dániel A korábbi napok jó teljesítménye után ennél nyilván eredményesebb folytatásban bízott a juniorválogatott a kaposvári ökölvívó Eb-n. A harmadik napon a biztos éremért küzdő kilenc bokszolóból csak kettőnek sikerült a győzelem, Báki Alex 48 kg-ban kerekedett felül, és szerzett minimum bronzot, a 80 kg fölöttiek között induló Felföldi Lászlónak győzelemmel kezdődött a torna. Mindketten pénteken bokszolhatnak a döntőbe kerülésért.
Forrás: kapos.hu
Forrás: kapos.hu
„El vagyok keseredve, nem ezt érdemli a csapat – kezdte értékelését Farkas József szövetségi kapitány. – Én érzem magam kellemetlenül, amikor ilyen eredmények születnek, nem is értem az egészet – utalt a bíráskodásra. – A gyerekeknek viszont nem hazudhatok, nem mondhatom nekik, hogy kikaptak, miközben nem.” Bernáth Richárd 46 kg-ban, Rostás Renátó 50 kg-ban, Berecz Lionel 52 kg-ban, Orsós Róbert 57 kg-ban, Orbán Adrián 63 kg-ban, Pócza Milos 66 kg-ban, Gábrisch Krisztián 70 kg-ban. Ez bizony a negyedik napon kiesettek névsora. Meglehetősen hosszú. „Szeretném leszögezni, minden bokszolónk a nemzeti színű mezhez méltóan küzdött, rossz szót sem lehet róluk mondani. Többen továbbjutást érdemeltek volna. Orbán Adrián mindhárom menetben jobban bokszolt ellenfelénél, nem is akartuk elhinni, mikor nem az ő kezét emelték a magasba. Pócza Milos mérkőzése után az elnökünk fel volt háborodva, hogy mekkora bírói segédlettel tudott nyerni grúz ellenfele. Gábrisch Krisztián úgy jött le a szorítóból, hogy győzött, én is gratuláltam neki, véleményem szerint mindhárom menetben jobb volt.” Egyszerre két szorítóban folyt a küzdelem, a kapitány értelemszerűen egyszerre csak az egyik mellett tudott jelen lenni. A magyar versenyzők edzőinek elmondása alapján többen jogosan szenvedtek vereséget, de minden mérkőzés szorosan alakult, a 3-0-s vereségek zöme nem tükrözi a ringben történteket. A kaposvári Orsós Róbert kicsit fáradtan küzdött, taktikailag és technikailag jobb volt, ír ellenfele fizikai erejével azonban nem bírt.
Báki Alex már biztosan bronzérmes Forrás: mtk.hu
Báki Alex már biztosan bronzérmes Forrás: mtk.hu
Báki Alex nap elején aratott győzelme után futószalagon érkező vereségek az egész csapat hangulatát negatívan befolyásolták, mígnem jött Felföldi László. „Laci hozta vissza a hitünket. Előtte sorra jöttek a vereségek, részint igazságtalanul, részint szoros csatákban. Felföldi visszahozta a reményt, csodálatosan bokszolt, sok ütést vitt be, taktikailag és technikailag is felülmúlta ellenfelét.” Farkas József kedves történetet is megosztott velünk: „Miután Gábrisch Krisztián lejött a szorítóból a veresége után, megkérdeztem tőle, hogy érzi magát. Ő mosolygósan rám nézett, és azt mondta: olimpiai bajnok akarok lenni.” Csütörtökön pihenőnap következik Kaposváron, az Európa-bajnokság programja pénteken, az elődöntőkkel folytatódik.

JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, KAPOSVÁR A magyar mérkőzések (elöl a győztes) Negyeddöntő 46 kg: Terence Donoghue (ír)–Bernáth Richárd 2-1 48 kg: Báki Alex–Bilel Gourari (francia) 2-1 50 kg: Jegor Ade (ukrán)–Rostás Renátó 3-0 52 kg: Martin McDonagh (ír)–Berecz Lionel 3-0 57 kg: Edward Donovan (ír)–Orsós Róbert 3-0 63 kg: Gabrijel Veocic (horvát)–Orbán Adrián 2-1 66 kg: Zurab Menabdisvili (grúz)–Pócza Milos 3-0 70 kg: Viktor Litvak (ukrán)–Gábrisch Krisztián 3-0 +80 kg: Felföldi László–Mathias Nissen Hansen (dán) 3-0