UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-06-24 15:32

Itthon, Gyöngyösön

Pozitív és negatív tapasztalatokat egyaránt gyűjtött a 20 éves kézilabdázó, Keresztes Péter, aki a Kadetten Schaffhausen második csapatában töltött szezont követően hazaigazol, és a nevelőklubjában, a Gyöngyös felnőttegyüttesében folytatja a pályafutását.

reb Nagyjából egy éve beszélgettünk először – s eddig utoljára – Keresztes Péterrel. A gyöngyösi klubból induló kézilabdázó akkoriban a Balatonfüred utánpótláscsapatát erősítette, ám rátalált a vágyott lehetőség: a Császár Gábort is alkalmazó svájci Kadetten Schaffhausen ajánlatot tett neki, amelyet örömmel elfogadott. Ehhez képest némileg meglepő hírként szolgált, hogy az élvonalban szereplő B.Braun Gyöngyös egy hónappal ezelőtt az érkezők között üdvözölte őt. Különösen annak tudatában, hogy – mint utóbb kiderült – a svájci klubbal még húzódott a szerződés felbontása, így idehaza két napja írta alá új, három éves kontraktusát.
keresztes_peter04
keresztes_peter04
„Sem pozitívnak, sem negatívnak nem nevezném a magam mögött hagyott szezont, összességében nullára jött ki a szaldó – kezdi a 20 éves irányító. – Nagy előny, hogy jól megtanultam németül, s persze megismerhettem a magyartól eltérő, a fizikalitásra épülő, rohanósabb kézilabda-kultúrát. Nem örültem azonban annak, hogy többnyire átlövőként számítottak rám a második csapatban. Alapvetően is kevés lehetőséget kaptam, és azt sem a posztomon. Ráadásul sok időt töltöttem egyedül, ami szintén nem segített. Nem bántam meg a légióskodást, de ahogyan a tavalyi, az idei váltást is alapos mérlegelés után határoztam el.” A svájci „munkaadója” kezdetben nem vette komolyan Keresztes távozási szándékát, később próbálta marasztalni. Mindehhez hozzájárult, hogy az utolsó fordulókban már többet szerepelt a pályán, s gólokkal hálálta meg a bizalmat. Ő viszont úgy érezte,  nem szolgálná a fejlődését, ha további egy évet a magyar NB I/B-nek megfelelő bajnokságban húzna le. „Több hazai élvonalbeli klub is megkeresett, de a Gyöngyös ajánlata vonzott a legjobban. Az edző, Debre Viktor bátran vet be fiatalokat, így remélem, hogy ki tudom vívni a helyemet a csapatban.” Jelenleg harmadik számú irányítóként terveznek vele, illetve kettős igazolással vélhetően másik, alacsonyabb osztályú együttesben játszik . A munkával nem állt le, naponta edz az ország egyik legnagyobb cross fit termében. Úgy érzi, rajta múlik, hogy meddig jut, márpedig komolyan tervez a kézilabdával, így lendületesen alapoz az új szezonra.