UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-06-25 20:41

Kicsi a kicsik között

Egyik győri csapattársától tudta meg a 15 éves Pál Tamara, hogy Hajdu János szövetségi edző számít rá az ifjúsági kézilabda-válogatottban. Az irányító élvezi a felkészülést, a csapat gyorsan befogadta, s ő mindent megtesz azért, hogy ott lehessen a korosztály pozsonyi világbajnokságán.

reb „Kicsit furcsa a legkisebbnek lenni, de ezt leszámítva jól érzem magamat” – feleli a hogylétéről érdeklődő kérdésünkre Pál Tamara, a Győri Audi ETO 15 éves kézilabdázója. Bár korábban jelezték neki, igencsak meglepte, hogy ennyire fiatalon meghívták őt a 17-18 évesek alkotta ifjúsági együttesbe.
pal_tamara_cseh_peter_mksz
pal_tamara_cseh_peter_mksz
„Az egyik győri csapattársam megírta, hogy ki visz le minket a felkészülés helyszínére, Balatonboglárra, én meg csak kapkodtam a fejemet, mert egészen addig azt sem tudtam, hogy ott vagyok a csapatban – teszi hozzá a Görbicz Anita-ösztöndíjjal kitüntetett játékos. – Korábban már említette Hajdu Jani bá' (a válogatott szövetségi edzője – A szerk.), hogy számít rám, az egyik, a Nemzeti Kézilabda Akadémia ellen vívott egyik meccsünk után gratulált is a teljesítményemhez, de igazán mégsem hittem el, amit mondott. Mégiscsak nálam két évvel idősebbekről van szó.” Pedig nem volt oka kételkednie, hiszen fantasztikus szezont zárt. A serdülőbajnokságban remeklésének köszönhetően is diadalmaskodtak – éppen a NEKA előtt – a Rába-partiak, s az ifjúsági, de még a juniorsorozatban is ontotta a gólokat. Az óriási terhelésben persze a idény végére kifáradt. A kimerültség elsősorban azért frusztrálta, mert éppen ebben a periódusban, a hajrában kell a legjobb teljesítményt nyújtani. Az egy-két hetes pihenő rendbe hozta Tamarát, így feldobottan vágott bele a válogatott felkészülésbe. S ha már ott van, egyáltalán nem illetődött meg a lehetőségtől. Hajdu dicsérte, tehetséges játékosnak titulálta, aki bár valóban fiatal a korosztályhoz, képzett és sokra hivatott sportoló. Tamara egyelőre jól bírja az iramot, de arról még nem szívesen beszél, mennyi esélyt lát arra, hogy ott legyen a július 21-én, Pozsonyban kezdődő világbajnokságon. Úgy érzi, rengeteget kell dolgoznia ahhoz, hogy helye legyen a legjobbak között.

Ennyi nem elég Noha kimerítette, hogy több sorozatban is szerepelt, Pál Tamara nem örült a kézilabda-szövetség döntésének, amelynek értelmében a következő szezontól legfeljebb két sorozatra kaphat játékengedélyt a sportoló. Sajnálja, hogy csak a junior- és a felnőtt NB I/B-s bajnokságban szerepelhet, azt azonban bánja, hogy több idő jut a pihenésre, regenerálódásra.