UtánpótlásSport
2024. március 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2016-06-26 19:56

Harc, századpontokért

A tizenegyedik helyet szerezte meg a magyar szinkronúszócsapat a rijekai junior Európa-bajnokságon. A Lukovszky Sarolta, Riemer Alexandra kettős éppen csak lemaradt a párosok döntőjéről.

UP-info Szinkronúszásban is (junior) Eb-láz van – olvashattuk néhány napja a szövetség közösségi oldalán arra utalva, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság mellett bizony más sportágakban is találkoztak az öreg kontinens legjobbjai, hogy összemérjék erejüket. A magyar szinkronúszók a festői szépségű Rijekában töltötték a hetet, a tizenkét versenyző a kötelező gyakorlatok mellett párosban és csapatban is megmérette magát.
A magyar csapat a 11. helyen végzett a junior Európa-bajnokságon Forrás: MSZUSZ
A magyar csapat a 11. helyen végzett a junior Európa-bajnokságon Forrás: MSZUSZ
Az első napon a Lukovszky Sarolta, Riemer Alexandra páros az előfutamban volt érdekelt, gyakorlatára 74.133 pontot kapott, ami a 13. helyet jelentette. A lányok a kötelezőben javíthattak volna a pozíciójukon (a 21 fős mezőnyben tizenketten jutottak a fináléba), de végül lemaradtak a lehetőségről. A válogatott legjobb három kötelezős versenyzője egyébként Dávid Janka (88. hely), Thuróczy Karolina Mylan (91. hely) és Riemer Alexandra (93. hely) volt. Az Ábrahám Jázmin, Dávid Janka, Hungler Szabina, Kassai Kamilla, Kertai Lili, Kézdi Fanni, Lukovszky Sarolta, Péntek Lili, Rényi Luca, Riemer Alexandra, Szabó Veronka, Thuróczy Karolina Mylan alkotta csapat ugyancsak vízbe csobbant már az első napon. A selejtezőben 73.500 ponttal a 11. helyen végzett, és komoly lépést tette a hétvégi döntő felé, amely ugyancsak a kötelezőben nyújtott teljesítményen múlt. A lányok végül sikerrel vették az akadályt, a fináléban pedig, ha a helyezésükön nem is tudtak javítani, örömmel fogadták, hogy a 73.800 pont három tizeddel jobb, mint amennyit az előfutamban kaptak a gyakorlatukra. A kötelezővel együtt összesítésben 143.5204 pontot értek el, ezzel több mint kettővel megelőzték az osztrákokat. Az élen nem borult a papírforma: az Európa-bajnokságot az oroszok nyerték az ukránok és a spanyolok előtt. Egyesben – ebben a versenyszámban, illetve a kombinációs kűrben nem indultak a magyarok – az orosz Veronika Kalinyina diadalmaskodott az ukrán Jelizaveta Jakno és a spanyol Irene Toledano előtt. Párosban Kalinyina, Darja Kulaginával ugyancsak a dobogó legfelső fokára állhatott fel, a második helyet Jakno, Jana Narijeznával alkotott kettőse szerezte meg, míg a bronzérem a görög Atanaszija Cola, Szofija Evangelia Malkogeorgo nyakába került. A magyar lányok az Eb után sem pihennek, hiszen júliusban  a junior-világbajnokságon is bizonyítani akarnak. A részletes eredmények ITT megtekinthetők.