UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2016-06-26 11:34

Magyar csapat, mások szemében

Pontosan egy hét múlva kezdődik Moszkvában a junior női kézilabdázók világbajnoksága. A nagy izgalommal várt esemény előtt megnéztük, hogyan mutatja be a magyar válogatottat a nemzetközi szövetség, az IHF honlapja.

reb Az utanpotlassport.hu természetesen saját beharangozóval készül a július 3-án rajtoló női junior kézilabda-világbajnokságra, de kíváncsiak voltunk, hogy a nemzetközi porondon hogyan látják a magyar csapatot. Az IHF honlapja a magyar válogatott bemutatásával kezdte a vb-re készülő együttesek sorának feltérképezését. A múlt felelevenítésekor meg kell említeni, hogy 2001-ben és 2003-ben egymás után kétszer is a második helyen zárt az akkori magyar csapat, míg 2012-ben a dobogó harmadik fokára ért.
junior_csajok_budaors01_cseh
junior_csajok_budaors01_cseh
Kellemes felvezetéssel készül a vb-re a jelenlegi alakulat, hiszen tavaly némi meglepetésre, de megérdemelten a negyedik helyen zárt a Valenciában rendezett korosztályos Eb-n. És mert viszont lecsúszott a dobogóról, az vb-re való automatikus kvalifikációt is bukta a csapat, így az Izlandon rendezett selejtezőn kellett kivívni a részvétel jogát. Mindez Ausztria, a házigazda és Fehéroroszország sima legyőzésével sikerült. A válogatottat vezető ifjabb Kiss Szilárd szövetségi edzőt a pályán fiatalnak számító kora ellenére az egyik legtapasztaltabb trénerként jellemzi a nemzetközi szövetség honlapja. A Dánia, Montenegró, Angola, Norvégia és Üzbegisztán alkotta csoportot igencsak nehéznek nevezte Kiss, de reméli, hogy az egy évvel ezelőtti U19-es Eb negyedik helyezettjeként bízik magában annyira a társulat, hogy jó eredménnyel mondhasson búcsút az utánpótlás-korosztálynak. Kulcsjátékosként a győri Tóth Gabriellát és a szintén győri nevelésű, az elmúlt szezont is Mosonmagyaróváron töltő Gerháth Fannit látják – egy-két hét, és kiderül, mennyire pontosak a várakozások és jóslatok. A felkészülés kezdetéről itt írtunk.

A magyar női juniorválogatott jelenlegi kerete Kapusok: GERCSÓ Nóra (Siófok KC), MISTINA Kitty (NEKA), WÉNINGER Alexa (Győri Audi ETO) Jobbszélsők: KATONA Flóra (Mosonmagyaróvár), FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria) Jobbátlövők: ÉLŐ Beatrix (Győri Audi ETO), MALÁTI Dóra (Siófok KC) Irányítók: BOUTI Fruzsina (Mosonmagyaróvár), TÓTH Gabriella (Győri Audi ETO), FERENCZY Fruzsina (Dunaújvárosi KKA) Beállók: SZABÓ Laura (Érd), PINTÉR Zsanett (Kispest) Balátlövők: GERHÁTH Fanni (Mosonmagyaróvár), HORVÁTH Petra (Mosonmagyaróvár), MONORI Orsolya (FTC-Rail Cargo Hungaria), HÁMORI Konszuéla (Ipress Center-Vác) GINDELI Panna (Dunaújvárosi KKA) Balszélső: PUHALÁK Szidónia (Mosonmagyaróvár) Szövetségi edző: ifj. KISS Szilárd Edző: PAPP György Orvos: dr. LÉNÁRTH Róbert Masszőr: CSEH Ferenc Csapatvezető: BARTALOS Béla