UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2016-07-02 18:16

Súlyos ütésváltás

A diagnózis szerint Vörös Márton ifjúsági válogatott ökölvívó rákbeteg, leukémiás. A gyógyulásáért összefogott a sportág, vasárnap délután jótékonysági versenyt rendeznek a segítésére szülővárosában, Oroszlányban. Mögötte áll Balzsay Károly szövetségi edző is a személyes példájával: ő már kigyógyult a hajdan halálosnak elkönyvelt kórból.

UP-info Még tizenöt-húsz évvel ezelőtt is gyógyíthatatlan betegségnek tartották a rákot.  Pedig az orvostudomány egyre több részsikert aratott a súlyos kór ellen. Ma már azt mondhatjuk, hogy az orvosok jó eséllyel küzdenek ellene. A kedvező kilátások elméletiek. De a gyakorlatban megrendítő ereje van a rossz hírnek. A kívülálló is rémülten és részvéttel fogadta június elején, hogy a fiatal tatabányai ökölvívónak, Vörös Mártonnak leukémiát diagnosztizáltak. Mondjuk úgy, hogy az első menetet a diagnózis nyerte, hiszen keményen meglepte a versenyzőt és mindenkit, aki szorít érte. A meccsnek nincs vége, az eredmény – noha súlyos ütésváltások árán – megfordítható. Segít az orvostudomány. Segít magának a sportolónak a küzdelemre felkészített, edzett teste és lelke. A szorító sarkában mögötte áll Balzsay Károly szövetségi utánpótlásedző, aki sikerrel megküzdött már a szervezetét megtámadó nyirokmirigyrákkal.
Marci nevelőedzőjével, Kalló Lászlóval. Forrás: ttt-tata.hu
Marci nevelőedzőjével, Kalló Lászlóval. Forrás: ttt-tata.hu
Segít a sportág, a sporttársak, a barátok. Vasárnap délután a szülővárosában, az oroszlányi Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokban jótékonysági ökölvívó-versenyt rendeznek, hogy enyhítsék a családnak a gyógykezeléssel együtt járó anyagi gondjait, a rendezvény teljes bevételével. Segít a Madárfészek Akadémia, hiszen Marci már ott bokszol. A tehetségének és a sikereinek köszönhetően, Erdei Zsolt pártfogoltjaként. A társak, az akadémia versenyzői felajánlották ösztöndíjukat a gyógykezelésére. Marci Oroszlányból indult, majd a Tatabányai Ökölvívó Klubban nevelt belőle válogatott bokszolót Kalló László és Kardos József. Junior Európa-bajnoki ötödik helyezett, diákolimpiai győztes, országos bajnok... Ha megfigyelték, a felsorolás végére nem tettünk pontot. A három pont azt jelzi, hogy folytatás következik. Ez a mi üzenetünk Marcinak.

Az ökölvívó-társadalom összefogását és Marci gyógyulását az alábbi számlaszámon, Vörös Mártonnénak címzett felajánlással bárki segítheti: 12028405 – 00043819 – 00100008