UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sakk

2016-07-09 13:57

Érmekért Celjében

A magyar leány- és fiúválogatott is esélyes a dobogóra a szlovéniai Celjében vasárnap kezdődő sakkcsapat Európa-bajnokságon; annál is inkább, mert a fiúk első, a lányok második kiemeltként ülnek asztalhoz.

Lakner Gábor A szlovéniai Celjében rendezik meg az U18-as sakk csapat Európa-bajnokságot, a hétfordulós, svájci rendszerű versenyen vasárnap ülnek először asztalhoz a fiatalok. A kontinensviadalra tizenkét fiú- és tizennégy leánycsapat nevezett.
karpacz2
karpacz2
A magyar fiúválogatott Gledura Benjámin, Korpa Bence, Kántor Gergely, Kaczúr Flórián, Juhász Ármin összetételben utazott el Szlovéniába, míg a leányválogatottat Marjanovics Annamária, Gál Hanna Krisztina és Egyed Judit alkotja. Az Élő-pontszámok alapján kijelenthetjük: a legerősebb csapattal sikerül kiállni, annak megfelelően szépek a kilátások. „Mindenki vállalta a játékot, így tényleg a legjobb összetételben versenyezhetünk – erősíti meg a leírtakat Varga Péter, a szövetség ifjúsági bizottságának elnöke. – Mindkét csapattól azt várom, hogy dobogón végezzen, az érem színére azonban nem tippelek. A fiúcsapatunk első, a leánycsapatunk második kiemeltként játszhat, de a mezőny eleje mindkét nemben nagyon sűrű, négy-öt azonos erősségű csapat verseng az Európa-bajnoki címért. Nagyon nehéz lesz nyerni, de megpróbáljuk.” Tavaly érem nélkül maradtak a magyar csapatok a lengyelországi Karpaczban megrendezett U18-as csapat Eb-n. Akkor két fiúcsapat is indult, az első hajszállal maradt le a dobogóról, és lett végül negyedik. A második együttes hatodik helye ugyanakkor kellemes meglepetést jelentett a régen látott erősségű mezőnyben. A lánycsapat ötödik volt, tehát minden gárda az élmezőnybe tartozott. Onnan már csak egy lépés a dobogó…