UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Sakk

2016-07-13 12:59

Jól indult

Mindkét magyar sakkválogatott egy győzelemmel és két döntetlennel kezdte a Celjében zajló U18-as csapat Európa-bajnokságot, és három forduló után az élmezőnyben várja a folytatást.

L. G. Vasárnap óta tart Celjében az U18-as csapat Európa-bajnokság, amelyen az értékszámok alapján a fiúk első, a lányok második kiemeltként kezdték meg szereplésüket. A csapatok átlagos értékszáma alapján nagyon szoros az élmezőny, szinte bármelyik válogatott megszerezheti a bajnoki trófeát, annak megfelelően izgalmas küzdelmeket vívnak a fiatalok.
Sakk U16-os csapat Eb Celje
Sakk U16-os csapat Eb Celje
A magyar fiúcsapat Gledura Benjámin, Korpa Bence, Kántor Gergely, Kaczúr Flórián, Juhász Ármin összeállításban versenyez, és három forduló után a harmadik helyen áll. Válogatottunk magabiztos sikerrel kezdett az osztrákok ellen (3,5-0,5), egyedül Kaczúr Flórián nem tudta legyőzni, sötéttel, az ellenfelét. A csehek ellen remivel folytatták a fiúk (2-2), ami reálisnak mondható, a végén Korpa Bencének sikerült egyenlítenie.  A törökök ellen szintén döntetlent ért el a csapat, ott már inkább az ellenfél örülhetett a reminek. A negyedik fordulóban Ukrajna lesz az ellenfél. A lányok hasonlóképp szerepeltek, egy győzelmet és két döntetlent könyvelhettek el, ami pillanatnyilag az ötödik helyet jelenti. Németország ellen Egyed Judit sötéttel vesztett, de Marjanovics Annamária ötórás küzdelemben egalizálni tudott. A törökök B csapata ellen is remi lett a mérkőzés vége, Marjanovics Annamária sötéttel döntetlenre mentette a mérkőzését, Gál Hanna Krisztina pedig – időzavarba keveredve – szintén fél pontot szerzett világossal. A házigazda Csehország A csapata ellen megszületett az első győzelem, Marjanovics Annamária és Gál Hanna Krisztina egyaránt legyőzte ellenfelét. A lányok Szlovénia B csapata ellen folytatják. A fiúk rangsorában Izrael válogatottja áll az első helyen, amely mindhárom mérkőzését megnyerte. A lányok mezőnyében nincs hibátlan csapat, Lengyelország A gárdája és Ukrajna tudott kétszer nyerni, egy döntetlen mellett.