UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2016-07-14 19:26

Nagy Ádám – Bologna

Eldőlt! Nagy Ádám az olasz élvonalbeli Bolognában folytatja pályafutását. A 21 éves középpályás 1,5 millió euróért váltott klubot, a hírek szerint 5 évre írt alá, évi félmillió eurót keres. Ám ami ennél is fontosabb, vélhetően alapemberként számít rá Roberto Donadoni vezetőedző.

Majer Dániel Lezárult a nyár magyar szempontból legtöbb embert foglalkoztató, leginkább várt átigazolása. Nagy Ádám a Serie A tavalyi 14. helyezett csapatában folytatja a pályafutását. Másfélmillió euróért igazolt át; az összeg később akár 1,8 millióra is nőhet. A hét végén repül Bolognába, megismerkedni új csapatával, ahol a reményei szerint alapemberként számítanak rá.
A Bolognát választotta Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu
A Bolognát választotta Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu
Sokan kérdezhetik, miért éppen a Bolognát választotta az elmúlt évek legtehetségesebb magyar labdarúgójaként számon tartott Nagy Ádám, mikor olyan klubok érdeklődtek iránta, mint a Chelsea, a Benfica, a Sevilla vagy a Liverpool? Nos, a válasz egyszerűnek tűnik, Ádám ugyanis minden nyilatkozatában elmondta, neki nem a pénz a fontos, hanem a játéklehetőség és hogy érezze, az edző számít rá, szeretné a csapatban tudni. Korábban a játékost képviselő CMG menedzseriroda egyik igazgatója, Kövesdi Viktor is említette, hogy a lehetőségek közül Ádám választotta ki a neki legrokonszenvesebbet. Elmondta, a játékosnak kulcskérdés volt, melyik együttesben számolnak vele komolyan. Noha bolognai források szerint Ádám nagyon szeretett volna a Benficához menni, a portugál klub nem tudott megállapodni a Ferencvárossal. Ezzel együtt – a közhiedelemmel és több más csapattal ellentétben – az emilia-romagnai együttes nem az Eb-n, hanem már jóval korábban felfigyelt a középpályásra, akinek a franciaországi teljesítménye megerősítette őket a döntésben. Ádámnak azért vélhetően nem lesz sétagalopp megragadni a kezdőcsapatban, korábban Godfried Donsahot és Luca Rizzót is szerződtette a Bologna, mindketten középső középpályások. A Corriere di Bologna munkatársa ennek ellenére elképzelhetőnek tartja, hogy a Donadoni mester által kedvelt 4-3-3-as felállásban Andrea Pirlóéhoz hasonló, középső, szervező középpályásként számítanak Nagy játékára. A szervezés pedig, ahogy azt az Európa-bajnokságon is láthattuk, elég jól megy neki.