UtánpótlásSport
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-07-18 14:21

Edzés élesben

Gyakorlásnak jó volt a szolnoki U18-as 3x3-as Európa-bajnoki selejtező a magyar csapatoknak, akik rendezőként alanyi jogon úgyis résztvevői a szeptemberi debreceni kontinensviadalnak.

Lakner Gábor Szolnokon rendezték meg az U18-as 3x3-as Európa-bajnokság egyik selejtezőtornáját, melyen a magyar fiú- és leányválogatott is részt vett. Tétje nem volt a szereplésüknek, hiszen rendezőként mindkét együttes automatikus résztvevője a kontinensviadalnak, amelynek szeptember 9-11-én Debrecen a házigazdája.
U18 3x3 Eb-selejtező
U18 3x3 Eb-selejtező
A fiúk Durázi Krisztófer, Gulyás Milán, Kerpel-Frónius Gáspár, Máriás Gergely összetételben léptek pályára, és meg sem álltak a legjobb négyig. A csoportban Franciaország és Írország ellen egyaránt 21-14-re nyertek, a negyeddöntőben pedig Andorra legyőzése sem jelentett akadályt (21-16). Az elődöntőben a belgák következtek, az ellenfél ásza, Lenny Coppens pedig pont a válogatottunk ellen időzítette a csúcsformáját. Csapatunk 7-3-as hátrányból még felállt, aztán a belgák újítottak, és 13-10-re nyertek. Bronzmérkőzést nem rendeztek, így a válogatott holtversenyben a harmadik helyen végzett. A kontinensviadalra az első öt helyezett kvalifikálta magát, de mivel a csapatunk előkelő helyen végzett, így a hatodik hely is Eb-szereplést ért. A tornagyőztes Csehország mellett a mieinket legyőző Belgium, valamint Grúzia, Franciaország és Andorra örülhetett továbbjutásnak. A lányok teljesen eltérő összeállításban szerepeltek, mint a világbajnokságon, hiszen az akkori csapattagok a nagypályás Európa-bajnokságra készülnek. Ezúttal Fister Csenge Alexandra, Katona Bianka, Kernács Réka és Takács Emese kapott lehetőséget a bizonyításra. A csoportban Wales visszalépése miatt csak egy mérkőzést kellett játszania a csapatnak, amely a Litvániától elszenvedett 15-11-es vereség ellenére is továbbjutott. A negyeddöntőben Izrael 17-12-re nyert a lányok ellen, akik a helyosztón 13-11-re maradtak alul Ausztriával szemben, így holtversenyben a hetedik-nyolcadik helyen zártak. A tornagyőztes Franciaország mellett Litvánia, Csehország, Izrael és Fehéroroszország vívta ki az Európa-bajnoki részvételt.

A másik selejtezőcsoportot Riga látta vendégül, a fiúk között Szlovénia, Lettország, Szerbia, Románia és Törökország, míg a lányok mezőnyében Spanyolország, Belgium, Oroszország, Svájc és Hollandia végzett továbbjutást érő helyen.