UtánpótlásSport
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-07-18 19:06

Most jön a java

A pihenőnapot videózásra és elemzésre használja fel a magyar válogatott, amely két súlyos vereséggel kezdte az U20-as férfi A divíziós Európa-bajnokságot Helsinkiben. A lényeges kérdések azonban csak a csoportkör után dőlnek el.

Lakner Gábor Két nap, két zakó – eddig ez a magyar válogatott mérlege az U20-as férfi A divíziós Európa-bajnokságon. Az persze várható volt, hogy a bombaerős csoportban nem sok keresnivalója lesz a csapatnak, de a németektől elszenvedett 48 pontos, majd a litvánok elleni 59 pontos vereségnél azért szorosabb összecsapásokra számítottunk. Pór Péter együttesének még nem sikerült felvennie az élvonal ritmusát, de lényeges kérdés még egyáltalán nem dőlt el.
U20 férfi magyar-litván
U20 férfi magyar-litván
„Megint olyan védekezéssel kerültünk szembe, mint az első napon a németek ellen. Az első perctől hibára kényszerítettek minket, rengeteg labdát adtunk el, amelyekből könnyű kosarakat szerzett az ellenfél. Meg kell próbálnunk felzárkózni sebességben arra a szintre, amelyen ezek a csapatok vannak, illetve figyelnünk kell, hogy minél kisebb hullámvölgyeink legyenek, mert eddig túl sok volt. A szabadnapon edzünk és videózunk” – mondta a szövetségi edző a kosarsport.hu-nak. Elemezni lesz mit, az ellenfelek és a csapat játékán is, hiszen a java még csak most jön. A statisztikák is beszédesek, csapatunk egyelőre pontszerzésben és lepattanózásban is sereghajtó, és a legtöbb eladott labda is a magyarok neve mellett szerepel. A hárompontosokat ugyanakkor csak egy csapat, jelesül a litván dobja jobban a mieinknél. Kedden a csoportkör zárásaként azzal a Törökországgal csap össze a magyar válogatott, amellyel a felkészülés során kétszer is megmérkőzött Székesfehérváron, és az egyik alkalommal legyőzte. Ugyanakkor intő jel, hogy a törökök a litvánokat és a németeket is felülmúlták a csoportban… Aztán következik két kulcsmérkőzés, melyeken ki lehet vívni a bennmaradást, a gyenge kezdés ellenére is. Remélhetőleg a fiatalok kedvét nem szegte a két súlyos vereség, és képesek lesznek harcolni céljaik eléréséhez. A már említett Törökország mellett a B csoportban Izrael, a D csoportban pedig Csehország nyerte meg mindkét csoportmérkőzését. A C csoportban a legnagyobb a keveredés, mind a négy csapat egy-egy győzelemmel és vereséggel rendelkezik, a körbeverés után ott még bármi lehet a sorrend.