UtánpótlásSport
2024. április 26.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-07-18 00:27

Újra padlón

Bokszhasonlattal élve alighogy kiheverte a jobbegyenest, most egy balhorogba szaladt bele az U20-as válogatott a finnországi A divíziós kosárlabda Európa-bajnokságon. Az előző napi, németektől elszenvedett kiütéses vereségre a litvánok tettek rá újabb lapáttal, és 128-69-es verést mértek Pór Péter csapatára.

Majer Dániel Továbbra is szokja a légkört a B divízióból tavaly feljutott magyar válogatott a helsinki U20-as Európa-bajnokságon. Pór Péter együttese a németektől szenvedett nagyarányú vereséget a nyitókörben, most pedig a még nagyobb játékerőt képviselő litvánok is átgázoltak csapatán, melyet egy dolog vigasztalhat: ez még mindig nem tétre megy.
Mócsán (labdával) egyedül kevés volt Forrás: fiba.com
Mócsán (labdával) egyedül kevés volt Forrás: fiba.com
Maroknyi magyar szurkolótábort és bizakodó tekinteteket láthattak a nemzetközi szövetség közvetítését figyelők a feldobás előtt, egészen a harmadik perc végéig, akkor ugyanis már 14-0-ra vezettek a litvánok. A vérzést akárcsak tegnap, Pongó Marcell és Andrássy Géza állította el, előbbi triplával nyitotta a magyar kosarak sorát, amelyekből sajnos a későbbiekben is jóval kevesebb akadt, mint litvánból. Az első negyed végére, akárcsak egy nappal korábban, ijesztően nagyra nőtt a különbség (32-14). A továbbiakban néhány, szemre biztató periódust leszámítva maradt az óriási különbség a csapatok között, amint a magyarok pár ponttal közelebb férkőztek, azonnal egy sebességi fokozattal feljebb váltottak a litvánok, és a korábbinál is nagyobb differenciát alakítottak ki, 61-33-as vezetésre téve szert a félidőre. A harmadik negyedben ugyanott folytatódott minden, ahol a másodikban abbamaradt. A litván együttes a találkozó legponterősebb játékrészét produkálta, nem levesebb mint 41 pontot dobva már 10 perccel a vége előtt száz pont fölé kúszott. A vége 128-69 lett és ami talán a legtöbbet elárulja a két csapat közti különbségről, hogy míg a majd kétszer annyi pontot szerző litvánok legponterősebb játékosának a 19 egységet összeszorgoskodó Laurynas Birutis bizonyult, addig a magyaroknál a főként triplákkal operáló Mócsán Bálint vitte a prímet, 32 ponttal. Mócsán érdemeit nem akarjuk elvitatni, a csapatra nézve azonban nem feltétlen jó előjel, hogy a pontjainak csaknem a felét egyetlen játékosnak köszönheti. Csüggedni továbbra sem kell, noha két ilyen vereség után bizonyára nehéz pozitívan szemlélni a dolgokat. Egyrészt pihenőnapot követően azzal a török válogatottal játszik a csapat, mellyel a felkészülés során már megmérkőzött, másrészt a bennmaradásről döntő mérkőzések csak a negyedik körtől kezdődnek.

FÉRFI U20-AS A DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, HELSINKI A csoport, 2. mérkőzés Litvánia–Magyarország 128-69 (32-14, 28-19, 41-17, 27-19) Magyarország: Pongó 3, Mócsán 32, Andrássy 3, Vágvölgyi, Olasz. Cs.: Demeter 2, Horváth 5, Peringer 9, Krivacevic 3, Kis 3, Antoni 9.