UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2016-07-21 00:01

Fanny menetel tovább

Egyedül Stollár Fanny nyert meccset a magyarok közül a teniszezők utánpótlás Európa-bajnokságán. Gálfi Dalma az U18-as korosztályban szenvedett vereséget a 32 között, az U14-esek mindannyian búcsúztak a további küzdelmektől.

P. V. Újabb névvel bővült a magyar kiesettek listája a svácji Klostersben zajló U18-as tenisz Európa-bajnokságon. Ezúttal Gálfi Dalma mondott búcsút annak, hogy egyesben Európa-bajnok legyen, miután a tizenhat közé jutásért 6-3, 7-5-re kikapott a svéd Mirjam Björklundtól.
Stollár Fanny már a tizenhat között Klostersben Forrás: huntennis.hu
Stollár Fanny már a tizenhat között Klostersben Forrás: huntennis.hu
Stollár Fanny ellenben továbbra is remek formában van, s bár a 32 között a moldovai Adriana Sosnovschi simán, 6-2-re hozta az első szettet ellene, a tizedik kiemelt magyar lány a következő kettőt egyaránt 6-3-ra nyerte. Az előzetes programban az szerepelt, hogy Gálfival párosban pályára lép a nyolc közé jutásért, de a mérkőzés csütörtökre maradt. Piros Zsombor párosban volt még érdekelt, de tizenegyedik kiemeltként, a dán August Holmgren oldalán, 6-2, 6-2-re kapott ki a 32 között a holland Ryan Nyboer, Bart Stevens kettőstől. Egyesben korábban ugyancsak Nyboer ütötte el a továbbjutástól. Pilzenben viszont nem maradt magyar versenyben az U14-esek között. Egyesben Jánosi Luca a 16 közé jutásért 6-2, 6-0-ra kapott ki az orosz Gyenisza Hindovától, Tóth Amarisszát pedig az első kiemelt, máltai Helene Pellicano múlta felül 6-3, 6-2-re. A lányok párosban sem jártak szerencsével, a nyolcaddöntőben 6-2, 6-4-re kaptak ki a harmadikként rangsorolt szlovák Romana Čisovská, Nina Stankovská kettőstől. Buzonics Dominik és Velcz Zsombor ugyancsak a nyolc közé jutásért vérzett el: 6-3, 6-4-re kapott ki a francia Arthur Cazaux, Lilian Marmousez duótól. Buzonicsnak egyesben is befejeződött az Eb, miután a 32 között 6-3, 6-1-es vereséget szenvedett a svájci Elmer Möllertől. Moszkvában, az U16-os kontinensviadalon Nagy Adrienn és Zádori Réka is a 64 között búcsúzott: előbbi 2-6, 6-2, 7-6-ra kapott ki a fehérorosz Katyarina Paulenkától, utóbbi a francia Clara Bureltől szenvedett 6-2, 4-6, 7-6-os vereséget. Párosban még javíthatnak, ahogy Makk Péter is az azeri Raszul Gojajev oldalán. A részletes eredmények ITT megtekinthetők.