UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2016-07-21 22:14

Messze Európa tetejétől

Az összes magyar teniszező befejezte szereplését a korosztályos Európa-bajnokságokon. Az U18-as mezőnyében az egyesben és – Gálfi Dalmával – párosban a nyolcaddöntőig jutó Stollár Fanny visszalépett a versenytől.

P. V. Bár csak vasárnap érnek végett a teniszutánpótlás Európa-bajnoki küzdelmei, a magyaroknak lényegében csütörtökön befejeződött. Ahogy arról beszámoltunk, az U14-esek Pilzenben már szerdán elbúcsúztak a további küzdelmektől, az U16-osok moszkvai viadalán Makk Péter volt versenyben, párosban. Végül az azeri Raszul Godzsajev oldalán a 32 között esett ki, miután 4-2, 4-2-re kikapott a tizedik kiemelt ukrán Ilja Beloborodko, Dmitro Jeremenko kettőstől. A Nagy Adrienn, Zádori Réka kettős ugyancsak ebben a körben intett búcsút az Eb-nek az olasz Lisa Piccinetti, Costanza Traversi duótól elszenvedett 5-4, 5-3-as vereség után.
Stollár Fanny játék nélkül búcsúzott Klosterstől Forrás: huntennis.hu
Stollár Fanny játék nélkül búcsúzott Klosterstől Forrás: huntennis.hu
A „nagy generáció” tagjai közül Stollár Fannynak egyesben és Gálfi Dalma oldalán párosban is maradt esélye arra, hogy éremmel búcsúzzon az U18-as korosztálytól. A tizedik kiemelt magyar lánynak a nyolc közé jutásért Ida Jarlskogot kellett volna legyőzni, de a torna hivatalos honlapján kora délután azt lehetett látni, hogy a svéd lány „walkoverként” bejutott a negyeddöntőbe. Ugyanez a felirat szerepelt a tavalyi ezüstérmes, páros nyolcaddöntős meccse mellett is, amiből arra lehet következtetni, hogy Stollár betegség vagy sérülés miatt kénytelen volt visszalépni a viadaltól. Pontos információval egyelőre nem szolgálhatunk, azt ellenben rögzíthetjük: 2016-ban négyéves sikersorozat szakadt meg, hiszen a korábbi években Európa-bajnoki címeket, dobogós helyeket szerző, mára csaknem felnőtt korosztályból senki sem vihet haza érmet Klostersből. És úgy néz ki, követőik nem akadnak. A részletes eredmények ITT megtekinthetők.