UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-07-22 22:17

Egy esély maradt

Az U20-as férfiválogatott elveszítette a svédek elleni helyosztót a Helsinkiben zajló A divíziós Európa-bajnokságon, a bennmaradásért így mindkét hétvégi mérkőzését meg kell nyernie.

Lakner Gábor Komoly tétje volt a péntek esti Magyarország–Svédország-mérkőzésnek a Helsinkiben zajló U20-as férfi A divíziós Európa-bajnokságon, hiszen a helyosztó győztese biztosan bennmarad, a vesztes pedig nagy nyomás alá kerül a folytatásban. A mérkőzés nem kezdődött jól, a már a 3. percben időt kellett kérnie Pór Péternek, a svédek ugyanis 10-2-re elléptek. Sikerült rendezni a sorokat, és visszakapaszkodni négy pontra (16-12), de a negyed végét elrontotta a csapat, így tíz ponttal vezettek a svédek.
U20 férfi magyar-spanyol 4
U20 férfi magyar-spanyol 4
A gondok igazában a második negyedben kezdődtek, amikor hat perc alatt egyetlen árva Mócsán-kosarat tudtunk felmutatni. Az ellenfél közben termelte a pontokat, az elsősorban palánk alatt erős svédek távolról is pontosan céloztak, annak is köszönhetően húszpontosra nőtt a különbség. Abból tizennyolc megmaradt a nagyszünetre is. Térfélcsere után sem változott jelentősen a játék képe, hiába javult valamelyest a magyar védekezés, támadásban egyedül Mócsán Bálint megoldásai ültek. Hiba szerzett még faulttal együtt is triplát, nem akadt társa, aki tartós veszélyt jelentett volna az egyébként rengeteg – szám szerint hét – sapkát kiosztó svédek kosarára. Három negyed után mindössze 33 pont szerepelt a magyar csapat neve mellett – láttunk már olyat, hogy annyit egy szakaszban termel valamelyik együttes. A záró negyed előtt 23 ponttal vezettek a svédek, így sok izgalom sajnos nem maradt a végére. A mérkőzés utolsó kosara szimbolikus volt: labdaszerzés után Mócsán tört kosárra, a svéd védő fault helyett inkább elengedte a magyarok legjobbját, aki minden dühét beleadva zsákolt egyet. A svéd együttes 62-43-ra győzött, azzal a folytatásban a 9-12. helyért játszhat. A magyar válogatottnak, amelyben mindössze négy játékos volt eredményes, maradt a rájátszás a 13-16. helyért, a bennmaradást érő 13. pozícióért pedig mindkét hátralévő mérkőzést nyerni kell. Elsőként Belgium következik szombaton 15.15 órakor, a győztes tovább küzdhet az A divíziós tagságért, a vesztes biztosan búcsúzik. Közben az is kiderült, melyik csapatok játszhatnak az éremért: az elődöntőben Törökország–Litvánia és Németország–Spanyolország mérkőzést rendeznek.

U20-AS FÉRFI A DIVÍZIÓS EURÓPA-BAJNOKSÁG, HELSINKI Mérkőzés a 9-16. helyért Svédország–Magyarország 62-43 (22-12, 17-9, 17-12, 6-10) Magyarország: Pongó 9/3, Antóni, Mócsán 23/6, Andrássy 7, Olasz. Cs.: Krivacsevics, Kis R. 4, Szabó D., Peringer, Horváth K., Demeter. Szövetségi Edző: Pór Péter