UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2016-07-22 20:24

Újra Wrocław, de már másképp

Mervó Bence a következő szezont is a lengyel élvonalban szereplő Śląsk Wrocławban tölti. A 21 éves labdarúgó sajtóközleményben indokolta döntését, valamint arról is beszámolt, hogy az ügyeit a jövőben a saját cége kezeli.

UP-info Még pénteken délelőtt is ellentmondásos hírek érkeztek arról, hogy Mervó Bence a Śląsk Wrocławban folytatja-e pályafutását, ahol az elmúlt félévét kölcsönben töltötte, vagy visszatér a svájci Sion együtteséhez. Nos, a 21 éves labdarúgó végül sajtóközleményben jelezte, illetve a Facebook-oldalán is rögzítette, hogy a következő szezonban is – egy évre, kölcsönben – a lengyel bajnokságban játszik. A Śląsk Wrocławban elégedettek voltak az utánpótlás-válogatott játékos tavaszi idényben nyújtott teljesítményével, így az is felmerült, hogy végleg megvásárolják. Anyagilag megfelelő ajánlatot azonban nem tudtak tenni, így maradt az újabb kölcsönjáték. A tavalyi U20-as világbajnokság társgólkirályát olasz, német, angol, cseh és holland klubok is megkeresték, döntő többségben első osztályú csapatok, s bár arról is szóltak már a hírek, hogy ő utasította vissza a lengyelek ajánlatát, végül mégis úgy döntött, marad Wrocławban.
Mervó Bence Facebook-oldalán örömmel tudatta a hírt: a következő szezont is a Śląsk Wrocławban tölti.
Mervó Bence Facebook-oldalán örömmel tudatta a hírt: a következő szezont is a Śląsk Wrocławban tölti.
Ebben nagy szerepe volt annak, hogy a Śląsk Wrocław edzője a 21 éves korának megfelelő, éves felkészülési tervet dolgozott ki neki, és a csapat állandó játékosaként számít rá. – Amikor az új-zélandi U20-as világbajnokságon a magyar válogatott színeiben gólt szereztem Brazília ellen, elhatároztam, hogy egyszer a felnőttválogatottban is gólt akarok lőni Brazíliának, és a mérkőzés után győztesen elhagyni a pályát. Tudom, napról napra alázattal kell az edzenem, hogy a vágyam egyszer teljesülhessen. Ezért is döntöttem úgy, hogy a rendelkezésre álló ajánlatokból a lengyelt fogadom el. Nehéz időszakon vagyok túl, voltak sérüléseim, amelyek hátráltattak, és voltak olyanok is, akik ki akarták használni a helyzetemet. Szerencsére, a családom sokat segített abban, hogy újra a legjobb formában, a legjobb erőben eddzek. Nagyon várom a Śląsk Wrocław első kezdőrúgását, és ha nem is a nyolcadik percben, ahogy a brazilok ellen sikerült, de a lehető leghamarabb szeretném berúgni az első gólomat, hogy utána jónéhány kövesse. A sajtóközleményben egyébként nemcsak az „átigazolás” tényét közölte, hanem azt is, hogy ügyei intézésére sportszervező céget alapított, amely a jövőben a vele kapcsolatos hazai és nemzetközi ügyeket intézi. Állítása szerint régóta zavarta a magyarországi játékosmenedzser-cégek szűk látóköre, miután kizárólag a játékos eladására koncentrál, de a fejlődésére csak minimálisan. – Nekem legalább olyan fontos az, hogyan távozom egyszer a profifutballból, mint a pályafutásom legeleje. A kettő nálunk nagyon elszakadt a nemzetközi gyakorlattól, ezért kellett lépnem. Olyan háttér, támogatás, segítség, csapat kellett, amely erre is figyel. Ezt találtam meg a családomban és a barátaimban, akik elkötelezettek a sportszerű működésért és maximálisan bízhatok a szaktudásukban – indokolta elhatározását. Mervó Bence a most bejelentett cégalapítást társadalmi feladatnak is érzi, a céggel kapcsolatos részleteket heteken belül a nyilvánosság is megismerheti.