UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2016-07-23 20:24

Luca ezüstje

Patakfalvy Luca ezüstérmet nyert a Groznijban zajló U21-es taekwondo Európa-bajnokágon. Az MTK Budapest 16 éves versenyzőjét a döntőben orosz vetélytárs múlta felül.

UP-info Egyetlen magyar versenyző lépett tatamira az oroszországi Groznijban zajló U21-es taekwondo Európa-bajnokság első napján. A 46 kg-ban szereplő junior Eb-győztes lány meg sem állt a döntőig.
Patakfalvy Luca (a kép bal oldalán) 16 évesen szerzett ezüstérmet az U21-esek között Forrás: wtftaekwondo.hu
Patakfalvy Luca (a kép bal oldalán) 16 évesen szerzett ezüstérmet az U21-esek között Forrás: wtftaekwondo.hu
A versenyt a negyeddöntőben kezdte, a szövetség beszámolója szerint a fehérorosz Krisztina Szavluk elleni összecsapás elején arctalálattal 3-0-s vezetést szerzett, de az első szünetre 4-3-as előnnyel az ellenfele mehetett. Az MTK Budapest versenyzője meghajtotta a meccs második felét, és sikerült egyenlítenie, a záró periódusban pedig két fejtalálattal és egy intéssel meggyőző, 11-4-es győzelmet aratott. A döntőbe kerülésért a ciprusi világranglista-vezető Kiriaki Kottuki jött szembe vele. Luca fokozatosan növelte előnyét, az első menet után 1-0, a második után 2-0 volt az állás a javára. A záró harmadban intéssel szépített a ciprusi, de a magyar lány fejtalálata megpecsételte a sorsát. Luca 5-1-es diadallal jutott a döntőbe. A fináléban Regina Szahautgyinova ellen kiegyenlített találkozón még 1-0-ra vezetett két felvonást követően, ám kisebb kihagyás elég volt, hogy az orosz gyors egymásutánban bevitt találataival 7-1-re elhúzzon. Az idő rövidsége miatt Luca már csak szépíteni tudott, vetélytársa 7-3-ra nyert, így a 16 éves magyar az első U21-es Eb-jét ezüstéremmel zárta. Vasárnap Patakfalvy Csenge (62 kg) és Egyházas András (63 kg) lép tatamira.