UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2016-07-25 12:37

Alakul a játék

Az U18-as fiú kosárlabda-válogatott már az Európa-bajnoki főpróbát tartotta a szerbek ellen, az U16-os válogatottak két-két győzelemmel folytatták a felkészülést.

Lakner Gábor Az Európa-bajnokságra készülő korosztályos kosárlabda-válogatottak hétvégén sem pihentek, a csapatok sorra játszották az edzőmérkőzéseket. Az U18-as fiúválogatott már a főpróbát tartotta, hiszen pénteken kezdődik Szkopjéban a B divíziós kontinensviadal, amelyen Ferenczi Tamás együttese is érdekelt.
magyarorszag_u18_2016
magyarorszag_u18_2016
A szakvezetés nem a könnyű, önbizalomnövelő mérkőzésekre szavazott közvetlenül a torna előtt, így a magyar válogatott az A divízió egyik élcsapatához, Szerbiába látogatott. Versecen kétszer is összecsaptak a felek, és a szerbeknek bizony mindkétszer meggyűlt a bajuk csapatunkkal. A házigazda előbb 79-68-ra, majd 78-69-re győzött a mieink ellen, akiknek a tisztes helytállása kifejezetten biztató az Európa-bajnokság előtt. Ha még azt is hozzátesszük, hogy a csapat egyik alapembere, Durázi Krisztofer derékbántalmai miatt el sem utazott Szerbiába, akkor főleg így van. Az U16-os fiúk ismét Szlovéniával találkoztak, a legutóbbi, idegenbeli összecsapások után ezúttal Székesfehérváron rendezték a találkozókat. Váradi Attila együttese hullámzó játékkal kétszer is legyőzte a szlovéneket, mindkét mérkőzésen a harmadik negyed bizonyult döntőnek. Előbb 88-81-re, majd a fáradtságot is leküzdve 78-70-re nyert a csapat. Összesítésben 3-1-re múlta felül a szlovéneket, ami több mint ígéretes. A válogatott csütörtökön és pénteken Csehország ellen játszik Brnóban. Az U16-os lányok kedvükre gyakorolhatták az össze figurát és taktikai elemet, hiszen Anglia nem bizonyult komoly ellenfélnek a Székesfehérváron lejátszott két felkészülési mérkőzésen. Mészárosné Kovács Andrea együttese esélyeshez méltón, kétszer is kiütötte ellenfelét, az angolok a 96-36-os és a 95-43-as magyar sikert sem teszik ki az ablakba. A válogatottra a héten keményebb feladat vár, hiszen Franciaország válogatottja érkezik Székesfehérvárra, a felek pénteken 19 órakor és szombaton 17 órakor mérkőznek meg.