UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2016-07-25 19:24

Újabb érem Groznijban

Ahogyan a nyitány, a zárónap is jól sikerült Groznijban, ahol az U21-es taekwondo Európa-bajnokságot rendezték: Füredi Rebeka bronzérmet szerzett a 67 kg-ban.

UP-info Patakfalvy Luca ezüstéremmel indította el az U21-es taekwondo-kontinensviadalt Groznijban, s Füredi Rebeka keretbe foglalta a magyarok szereplését, hiszen az utolsó napon bronzérmet gyűjtött be. Először fordult elő a sportág történetében, hogy a korosztályos Eb-n két érmet nyertek a magyarok.
füredi-rebeka-u21
füredi-rebeka-u21
A tavalyi junior Európa-bajnok a negyeddöntőben kezdte meg a szereplését. Először az ukrán Pipottal csapott össze, s 7-3-ra nyert. Az elődöntőben azonban a török Erensayin már megoldhatatlan feladatot jelentett: ugyan az első két menetben senki sem szerzett pontot, a rivális végig többet támadott, majd a hajrában kihasználta magassági fölényét, s egy rúgással elérte Füredi fejvédőjét, így a magyar lányé a bronzérem. A nap másik magyarja, Patakfaly Csenge (62 kg) ugyancsak a nyolc között lépett először a tatamira, ám rendkívül simán, 12-0-ra kikapott az orosz junior Eb-első és vb-második Prokugyinától. A mérkőzés tehát pontkülönbséggel, a hagyományos időkeret előtt ért céget, a magyar lány pedig ötödikként zárt. A viadal krónikájához tartozik, hogy vasárnap két magyar szerepelt: Nagy Nikolett (57 kg) az első meccsén, a nyolcaddöntőben, míg Egyházas András (63 kg) ugyanabban a szakaszban, de már egy nyert összecsapást követően szenvedett vereséget. A küldöttség tehát egy-egy ezüst- és bronzéremmel zárta az Eb-t Oroszországban.