UtánpótlásSport
2024. március 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2016-07-26 11:18

Eddig jó

Zágrábban zajlik a serdülő ökölvívók Európa-bajnoksága, a 27 ország 232 indulója között tizennyolc magyar részvételével. Az első két nap során közülük öten léptek szorítóba, hárman győztesen távoztak, Fekete Iván pedig már két sikernél tart.

Majer Dániel Gyakorlatilag a szomszédban, a horvát fővárosban rendezik a 13-14 évesek kontinensviadalát, melyen egyelőre minden a magyarok szájíze szerint alakul, egy-két kisebb kisiklástól eltekintve. A sort az első nap Fekete Iván nyitotta méghozzá győzelemmel, a másodikon aztán csatlakozott hozzá Zúró Zsolt és Bácsics Rajmund is. Fekete duplázott, a 44,5 kilósok között begyűjtötte az újabb sikerét. Balogh Róbertnek és Szöllősy Áronnak nem sikerült, mindketten kiestek.
Fekete Iván korábbi versenyén Forrás: boksz.ute1885.hu
Fekete Iván korábbi versenyén Forrás: boksz.ute1885.hu
Fekete Iván egyedüli magyarként selejtezőt volt kénytelen bokszolni, így neki egy nappal korábban indult a kontinensbajnokság, mint a társaknak. Viszont jól jól vizsgázott, a grúz Aram Hirikjant 2-1-gyel küldte haza. „Iván tiszta fejű, jó szellemiségű fiú, olyan adottságokkal és idegrendszerrel bír, amilyennel az országban mások nehezen tudnak versenyre kelni ebben a korosztályban” – dicsérte bokszolóját Dorkó Péter szövetségi edző. Az ifjú bunyós nem pihenhetett sokat, a második napon újabb mérkőzés várt rá, ezúttal már a legjobb nyolc közé jutásért. Ezúttal ha lehet, még könnyebb győzelmet aratott, román ellenfelére háromszor számoltak, végül a második menetben technikai K. O.-val beszüntették a küzdelmet. „A sorozatterheléshez hozzá van szokva, de azért kap egy szünnapot. Akiknek nincs aznap mérkőzésük, részt kell venniük az edzésmunkában, Iván viszont kap egy kis pihenőt.” Zúró Zsolt 50 kg-ban a második menetben elért technikai K. O.-val jutott a nyolc közé ciprusi ellenfele legyőzésével, aki Dorkó Péter elmondása alapján bemelegítésre volt alkalmas, meglehetősen szerény képességekkel. Nem úgy a Bácsics Rajmundot megizzasztó litván, a 46 kg-ban. „Borzalmasan nehéz mérkőzésen tudott nyerni Rajmund, az övével teljesen ellentétes, kellemetlen küzdőstílusban bokszoló ellenféllel szemben” – mondta elismerően a szövetségi edző. Bácsics végül a meccs képénél jóval simábbnak tűnő pontozással, 3-0-ra győzött, ő is a legjobb nyolc között van. Nem jött ki a lépés a 40 kg-ban induló Balogh Róbertnek és a 38,5 kg-ban versenyző Szöllősy Áronnak, előbbi 3-0-ra, utóbbi 2-1-re kapott ki. „Robi teljesítményén az egyhetes betegsége is meglátszott, az erőnlétét még nem sikerült megfelelő szintre hozni – mondta Dorkó, aki a horvátországi körülményekról is szót ejtett. – Mindennel meg vagyunk elégedve, a transzfer a szállás és a helyszín között kiváló, akárcsak a bokszolóink viselkedése. Arra az edzőkollégák is nagyon figyelnek.” Az Eb harmadik napján újabb négy magyar száll ringbe a legjobb nyolcba kerülésért.