UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2016-07-26 22:34

Négyből kettő

Újabb magyarok küzdötték magukat a nyolc közé a zágrábi serdülő-ökölvívók Európa-bajnokságán. A tavalyi ezüstérmet szerző Rácz Krisztofer, valamint Horváth Dávid jutott tovább. Dorkó Péter szövetségi edző értékelt.

M. D. Véget értek a nyolcaddöntők a horvátországi serdülőökölvívó-Eb-n. A magyarok közül, akiknek meg kellett küzdeniük a legjobb nyolcba kerülésért, újabb kettő aratott győzelmet: Rácz Krisztofer és Horváth Dávid, míg két versenyzőnk vereséggel búcsúzott.
Rácz Krisztofer idén még nagyobb kupával térne haza Forrás: boxing.hu
Rácz Krisztofer idén még nagyobb kupával térne haza Forrás: boxing.hu
Háromnegyed hetes kelést követően reggeli tornával indulnak a magyar válogatott zágrábi napjai. A mérlegelésre tartó buszba negyed nyolckor pattannak be, hogy aztán fél 1-kor már az aznapi első mérkőzésre igyekezve tegyék meg ugyanazt az utat. „Az esti programban ringbe lépők később jönnek ki a csarnokba, fontos a minél több pihenés. Akik az adott napon nem bokszolnak, egy-másfél órás edzésen vesznek részt, iskoláznak, árnyékolnak, páros gyakorlatokat végeznek.” A harmadik napon a tavalyi Eb-n ezüstérmet nyerő  Rácz Krisztofer 54 kg-ban és Horváth Dávid 52 kg-ban aratott győzelmet, előbbi törököt, utóbbi ukránt vert. „Mindketten hatalmasat harcoltak. A törökökről köztudott, hogy az utolsó másodpercig küzdenek, így Krisztofer minden energiáját felemésztette a győzelem. Dávid sikerét pedig azért emelem ki, mert ellenfele volt az első ukrán, aki az Eb-n vereséget szenvedett.” Kozák Renátónak 68 kg-ban és Varga Jenőnek 48 kg-ban nem sikerült a továbbjutás, noha előbbi közel járt hozzá. „Renátó nála kicsit magasabb, tapasztaltabb románnal küzdött, kettő-egyes pontozással kapott ki. Kicsit több szerencsével, több ütéssel továbbjuthatott volna. Jenő, akárcsak a tegnap kiesett Balogh Róbert betegséggel küzdött a felkészülés során, nem volt a megfelelő állapotban." Az első menetben kapott ki technikai K. O.-val. A szövetségi edző továbbra is pozitívan látja a válogatott szereplését. „Vereség ide vagy oda, a legfontosabb a mérkőzéseken mutatott teljesítmény. Két gyerek volt, aki nem megfelelő felkészültséggel szállt ringbe, a többiek az utolsó pillanatig küzdöttek, és továbbjutási esélyekkel bírtak. Ez a bírókban is nyomot hagy, a későbbiekben emlékezni fognak erre, ami jó dolog. Emellett a hangulat is remek, minden ország szurkol a másiknak, a gyerekek barátkoznak a külföldi vetélytársaikkal, tisztelik, szeretik egymást.” Az Európa-bajnokság a negyedik napon – remélhetőleg hasonlóan jó hangulatban – a negyeddöntőkkel folytatódik.