UtánpótlásSport
2024. április 18.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2016-07-26 18:39

Vb-ről Eb-re

Világversenyről világversenyre járnak az ifjúsági A korosztály képviselői, azaz a 17-18 éves öttusázók: bő egy hete ért véget Limerickben a világbajnokság, szerdán pedig Barcelonában rajtol az Európa-bajnokság.

reb Nincs pihenőjük az ifjúsági A korosztályú öttusázóknak. A korosztály legjava alig egy hete még Írországban, Limerickben vitézkedett a világbajnokságon. Ahogyan arról napi tudósításainkban beszámoltunk, az előzetesen várt, két csapatérem elmaradt, az utolsó napon azonban a Szép Balázs, Strobl Anita kettős a dobogó második fokára állhatott a mix váltók versenyében, ennek is köszönhetően jó szájízzel utazhatott haza a küldöttség.
szep_balazs_limerick
szep_balazs_limerick
Kállai Ákos többször is dicsérte a korosztályt, mondván, nemcsak eredményeiben egységes, hanem a pályán kívül is jó társaságot alkot, márpedig a kohézió a teljesítményt is képes feljebb tornászni. Hogy valóban, az a szerdán kezdődő korosztályos kontinensviadal mutathatja meg. Ugyanaz a keret utazik az Eb-re, mint a vb-re, amelyen – bár erős a mezőny – az éremszerzés a cél. A küldöttség kedden délelőtt rendben megérkezett a katalán nagyvárosba, ahogyan Kállai mondta, pihengetnek, készülnek a viadalra, amelyen – a vb-hez hasonlóan – az utolsó napon bonyolítják le a váltóversenyeket. A szakember az egyéni küzdelmeket követően jelöli ki a leányváltó másik tagját, illetve a vegyes szám indulóit. A limericki ifjúsági A vb-ről ITT írtunk bővebben.

IFJÚSÁGI A KOROSZTÁLYÚ ÖTTUSA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BARCELONA Program Július 27: leány selejtező Július 28: fiú selejtező Július 29. leány döntő Július 30. fiú döntő Július 31. leány-, fiú- és vegyes váltó A magyar versenyzők Fiúk. Egyéni, csapat: Burcsik Barnabás, Szép Balázs, Kardos Bence, Salga Gergő (csak egyéni). Váltó: Hegedűs László, Gaál András Leányok. Egyéni, csapat: Barta Luca, Strobl Anita, Varga Eszter, Sarcia Borbála (csak egyéni). Váltó: Gulyás Michelle, ? Mix váltó: a helyszínen dől el