UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2016-08-17 23:45

Elment a hajrá

Az U18-as labdarúgó-válogatott második mérkőzésén is vereséget szenvedett Václav Ježek-emléktornán, Plzeňben. Az amerikaiak két, hajrában lőtt góllal győztek 3-1-re a végére tíz emberre fogyatkozó magyar csapat ellen.

MLSZ Az első játéknapon győzelmi, de legalábbis pontszerzési esélyt szalasztott el az U18-as labdarúgó-válogatott az oroszok ellen a Plzeňben zajló Václav Ježek-emléktornán. A folytatásban a nyitányon a Szlovákiát 3-1-re legyőző Egyesült Államok volt a mieink ellenfele. Németh Antal szövetségi edző ezúttal azoknak a labdarúgóknak adott lehetőséget a kezdőcsapatban, akik nem léptek pályára a keddi találkozón, többen közülük első meccsüket játszották a válogatottban.
u18_kep1-e1471464505692
u18_kep1-e1471464505692
A mérkőzést az amerikaiak kezdték jobban, egyértelmű volt a mezőnyfölényük, és már a 8. percben megszerezték a vezetést. A mieink félóra játék után kiegyenlítetté tették a mérkőzést, és kontratámadás végén, Bolla Bendegúz révén az egyenlítettek. A második félidőben már nem tudták érvényesíteni akaratukat az amerikaiak, enyhe labdabirtoklási fölényben futballoztak ugyan, de a nagyobb helyzetek a magyar válogatott előtt adódtak: kapufát lőttünk, és ziccert is hibáztunk. A 75. percben szigorúan befújt tizenegyesből visszavették az előnyt az amerikaiak, majd Kun Bertalan megkapta második sárga lapját, így a hajrára tíz emberre fogyatkoztunk. A végén kontrából megszerezte harmadik gólját is ellenfelünk, így 3-1-es vereséggel zártuk a találkozót. „Jóval erősebb ellenféllel találkoztunk, mint kedden, az első félórában az történt a pályán, amit az amerikaiak szerettek volna. A félidő utolsó negyedórájára rendeztük a sorokat, és a szünet után tovább javult a játékunk, sajnos a hajrában a büntető és a kiállítás megpecsételte a sorsunkat. El kell ismerni, hogy ellenfelünk ma jobb volt nálunk, ennek ellenére nem álltunk messze a pontszerzéstől. Pénteken a szlovákokkal játszunk, bizakodva várjuk a meccset, amelyen még elérhetjük a csoport második helyét” – értékelt a mérkőzés után Németh Antal szövetségi edző.

Egyesült Államok–Magyarország 3-1 (1-1) Magyarország: Varga Ádám – Erdélyi Botond, Gajda Márkó, Virág Ákos, Géringer Tamás (Berdó Máté, 75.) – Németh Gergő, Rabatin Richárd – Schafer András (Lustyik Levente, 46.), Bolla Bendegúz, Nyéki Márk (Kun Bertalan, 46.) – Gergye Dániel (Szabó Levente, 60.) Gólszerző: Bolla Bendegúz