UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2016-08-17 01:45

Siker helyett vereség

Egygólos vereséggel kezdte meg szereplését az U18-as labdarúgó-válogatott a Václav Ježek-emléktornán, Plzeňben. Bár Bese Balázs kapus büntetőt is hárított, a vereséget nem kerülhette el a társaság.

MLSZ Az oroszok ellen kezdte meg szereplését az U18-as együttes a Václav Ježek-emléktornán. A találkozó első félidejében a magyar focisták jóval többet birtokolták a labdát, de támadásban meglehetősen pontatlanul játszottak, a kontrajátékra berendezkedő oroszok pedig a labdaszerzéseket követő ellentámadásokból több helyzetet is kialakítottak. Kun Bertalanék több ígéretes lehetőséget alakítottak ki, de nem tudták kihasználni azokat, sőt, ahhoz, hogy döntetlennel záruljon a játékrész, Bese Balázs kapus is kellett, aki tizenegyest hárított a szünet előtt.
foci
foci
A második félidőben feljavult a magyar válogatott játéka, az oroszok nem tudtak annyi labdát szerezni, és többször is csak a szerencséjüknek köszönhették, hogy csapatunk nem szerezte meg a vezetést. A 70. percben aztán egyetlen súlyos hiba gólt eredményezett, labdakihozatalkor a saját kapunk előtt eladták a fiúk a labdát, az oroszok pedig góllal büntették a rövidzárlatot. A hátralévő időben nem sikerült egyenlíteni, így olyan meccsen maradt pont nélkül a csapat, amelyen akár a győzelem is összejöhetett volna. „Ezt a meccset nem kellett volna elveszítenünk – idézte Németh Antal szövetségi edzőt a szövetség honlapja. – Nem volt jobb nálunk az orosz válogatott, irányítani tudtuk a mérkőzést, többet birtokoltuk a labdát, ellenfelünk leginkább kontrákból és pontrúgásokból tudott veszélyeztetni. Az első félidőben a védekezésünk jól működött, de támadásban nem állt össze a játékunk, a labdavesztéseinkkel többször helyzetbe hoztuk az oroszokat. A második félidőben annak ellenére is jobban futballoztunk, hogy akkor kaptuk a gólt, az ebben a periódusban mutatott játékból lehet építkezni a folytatásra.”

Oroszország–Magyarország 1-0 (0-0) Magyarország: Bese Balázs – Adorján Gergő (Erdélyi Botond, 68.), Gajda Márkó, Berdó Máté (Virág Ákos, 68.), Falusy Bálint (Gergye Dániel, 84.) – Lustyik Levente, Németh Gergő – Bévárdi Zsombor, Palincsár Martin, Kun Bertalan – Szabó Levente (Nyéki Márk, 82.)