UtánpótlásSport
2024. április 24.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2016-08-18 12:58

Folytatás lilában

Kovács Attila az Újpestben jégkorongozik a következő szezontól, ott, ahol édesapja, Kovács Csaba a legnagyobb sikereit érte el. A 20 éves hátvéd igyekszik minél jobban élni a MOL Liga-csapat adta lehetőséggel.

Pusztai Viola Éppen elkerülte egymást a két Kovács, hiszen míg Csaba a Fehérvár AV19 együttesétől a MAC Budapestbe szerződött, az öccse, Attila pedig az édesapjuknak, a szövetség korábbi elnökének, Kovács Csabának a sikeres színhelyén, Újpesten jégkorongozik a következő szezontól. „Beszéltük is a testvéremmel, hogy milyen jó lenne egy csapatban játszani – mondja a húsz éves Attila, aki tizenkét évvel fiatalabb a két A csoportos világbajnokságot is megjárt bátyjánál. – Nem árulok el titkot, hogy esetében is szóba került az Újpest, de végül a MAC-ot választotta. Egyébként még egymás ellen sem játszottunk, most így mutathatjuk meg, mit tudunk, de főleg nekem kell bizonyítanom.”
Kovács Attila Újpesten folytatja pályafutását Fotó: Darányi Lea
Kovács Attila Újpesten folytatja pályafutását Fotó: Darányi Lea
A 2012-ben az innsbrucki ifjúsági téli olimpián a jégkorongozók ügyességi versenyszámában ezüstérmet szerző játékos az előző szezont a MAC Budapest juniorcsapatában játszotta végig, a MOL Liga-együttesben háromszor jutott szóhoz. Mint mondja, a sok jégidőnek köszönhetően sokat fejlődött, megnyerték a juniorbajnokságot, így hiányérzete csak amiatt van, hogy az osztrák korosztályos ligában az elődöntőben véget ért a szereplésük. Bár a következő idényben még visszajátszhatna a juniorokhoz, a családdal megbeszélve arra jutott: az a legjobb döntés, ha elfogadja a MOL Ligában szereplő Újpest ajánlatát, és elsőéves felnőttként már a Megyeri úton kergeti a pakkot. „Szilassy Zoltán vezetőedző keresett meg azzal, hogy szeretné, ha náluk játszanék – idézi fel a hátvéd. – Az U20-as válogatottban már dolgoztunk együtt, nagyon jó szakembernek tartom, aki teljes odaadással teszi a dolgát. Az egyik ok, hogy az Újpest mellett döntöttem, mindenképpen az ő személye volt, de egyébként is úgy gondolom, hogy jó irányba halad a szakosztály, ezért is örültem a lehetőségnek, amelyből igyekszem a legtöbbet kihozni.” Nem tart attól, hogy nehezen megy a beilleszkedés, hiszen majdnem mindenkit ismer az Újpestben. A munka augusztus első hetében kezdődött, akkor „költözött be” az öltözőbe, amelyben azért korábban már járt. Sőt, viselte a lila mezt is. „Tavaly az U20-as válogatott világbajnoki felkészülése alatt bő kerettel játszottunk edzőmeccset az Újpesttel, és néhányan az ő soraikban léptünk jégre. Édesapám miatt mindig is kedves volt nekem a csapat, fociban is a liláknak drukkolok, ezért is örülök, hogy a színeiket képviselhetem. Óriási múlttal rendelkeznek, és remélem, hogy újabb bajnoki címmel bővül az eredményeik sora.” Édesapja hatszor emelhette magasba a bajnoki trófeát Újpesten, Attila azonban már csak a Winter Classicon látta őt a csapatban játszani. Amikor aláírta a szerződését, büszkén elő is vette az otthon őrzött lila mezeket, amelyből most már neki is van sajátja. „A következő szezonban az a célom, hogy beverekedjem magam az első hat hátvéd közé, hiszen az több jégidőt is jelentene. Továbbá szeretnék lehetőséget kapni emberhátrányban, speciális szituációkban, nagy dolog lenne. Emellett az is motivál, hogy részt vehessek az év közbeni válogatott összetartásokon, és minél tovább a keret tagja legyek.”