UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 19.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2016-08-23 21:28

Döntetlen Walesben

Lejátszotta a szeptember végi Európa-bajnoki selejtezők előtt az utolsó előtti felkészülési mérkőzését az U17-es labdarúgó-válogatott. A Szélesi Zoltán irányította együttes Wales csapata ellen ért el 2-2-es döntetlent, de elmaradt a Telki-kupán mutatott teljesítményétől.

Majer Dániel A magyar válogatott a felkészülés utolsó szakaszába lépett az U17-es labdarúgó Európa-bajnokság szeptember végi selejtezői előtt. A csapat Wales elleni kettős összecsapás első felvonását játszotta le kedden, amely 2-2-es döntetlennel ért véget. Szélesi Zoltán szövetségi edző nem volt elégedett, elmondása szerint gólokkal kellett volna nyernünk.
A walesiek elleni csapat Forrás: mlsz.hu
A walesiek elleni csapat Forrás: mlsz.hu
A Telki-kupa győztesei önbizalommal telve érkezhettek Walesbe, és a találkozó elején úgy tűnt: sikerült átmenteni a formájukat az utolsó előtti felkészülési mérkőzésre. Szerető Krisztofer pontos indítást követően már a 8. percben megvolt a vezetés. Ezután ahelyett, hogy tovább növelte volna előnyét a csapat, a walesiek büntetőből egyenlíteni tudtak, majd a szünet előtt – köszönhetően a kissé kapkodóvá váló magyar válogatottnak – bal oldali beadást követően, a szigetországiakra jellemző módon, fejesből fordítottak. A szünetben több mint valószínű, hogy alapos fejmosást tartott Szélesi Zoltán, mert a második játékrészre látványosan feljavultak a mieink, Winkler András révén a 63. percben egyenlítettek is. Ezután a mérkőzést is simán megnyerhették volna a helyzetek alapján, betalálni viszont egyikből sem sikerült, így maradt a döntetlen. „Továbbra is keressük a megfelelő összeállítást, ezért pár helyen eltért a kezdő a Telki-kupán látottaktól – értékelt Szélesi a lefújás után. – Nem lehetünk elégedettek, gólokkal kellett volna nyernünk, a játék azonban csak a második félidőre kezdett hasonlítani arra, ami a minimális igényem. Ma nem érdemeltünk győzelmet.”

U17-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, WALES Wales–Magyarország 2-2 (2-1) Magyarország: Deczki Máté – Farkas Dániel (Terbe Botond, 41.), Horváth Csanád (Opavszky Balázs, 41.), Csóka Dániel, Majnovics Martin (Győri Olivér, 64.) – Csonka András (Csoboth Kevin, 73.), Szoboszlai Dominik (Kovács Krisztián, 50.) – Szerető Krisztofer (Winkler András, 50.), Schön Szabolcs (Dobos Áron, 33.), Horváth Olivér – Tímári Norman Magyar gólszerzők: Szerető Krisztofer (8.), Winkler András (63.)