UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2016-08-25 17:44

A másik arc sikere

Sikerült javítania az U17-es labdarúgó-válogatottnak Walesben az Európa-bajnoki selejtezőket megelőző utolsó felkészülési mérkőzésen. A két napja lejátszott elsőhöz képest teljesen más arcát mutatta a csapat, hátrányból fordítva, 2-1-re győzött.

Majer Dániel Szélesi Zoltán szövetségi edző nem kis elégedetlenségére csupán 2-2-es döntetlent játszott első walesiek elleni találkozóján az U17-es labdarúgó-válogatott. Annak tükrében, hogy szeptember végi Európa-bajnoki selejtezői előtt már csak egy mérkőzés állt a csapat előtt, a gyenge teljesítmény még rosszabbkor jött. Csütörtökre viszont összekapták magukat a játékosok, és annak ellenére tudtak hátrányból felállva nyerni, hogy ezúttal a legerősebb összeállításában játszó walesi együttes volt az ellenfél.
A walesiek elleni győztes csapat Forrás: mlsz.hu
A walesiek elleni győztes csapat Forrás: mlsz.hu
Már a mérkőzés elejétől jóval szervezettebb, fegyelmezettebb játékot mutatott be a magyar együttes, mint a legutóbbi mérkőzésen. Ennek ellenére gólt szerezni nem tudott, az a második játékrészre maradt. A másodikban az első félidőnél is többet támadott, és aktívabban futballozott, vezetés helyett viszont walesi kontratámadás végén kapott gól született. Ahelyett, hogy hideg zuhanyként érte volna Szélesi Zoltán fiait a walesi találat, a 60. percben Csoboth Kevin góljával egyenlítettek. Négy perccel később pedig már a vezetést is megszerezték: Szoboszlai Dominik csavart szabadrúgásból a kapuba. Ekkor mindössze negyed óra volt hátra a mérkőzésből, és bár tovább támadott, újabb gólt már nem szerzett a magyar együttes. Szélesi Zoltán elégedetten értékelt: „Ma azt kaptam vissza a csapattól, amit minden mérkőzésen elvárok, és amit a Telki-kupán is láttam. Elemeztük a két nappal korábbi hibákat, és pár helyen az összeállításon is változtattam. A walesi gól nem törte meg a játékosokat, ráéreztek, hogy annak ellenére nyerhető a mérkőzés, és szép játékkal fordítottak. A ma látottak jó alapot jelentenek az Európa-bajnoki selejtezőkre.” Amelyekre hazai pályán kerül sor szeptember végén, minitorna keretében. Az ellenfél a liechteinsteini, a holland és a dán válogatott lesz.

U17-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, NEWPORT (WALES) Wales-Magyarország 1-2 (0-0) Magyarország: Hutvágner Gergely - Terbe Botond, Opavszky Balázs, Horváth Csanád, Majnovics Martin - Csonka András, Kovács Krisztián - Winkler András, Szoboszlai Dominik, Horváth Olivér - Tímári Norman Magyar gólszerzők: Csoboth Kevin (60.), Szoboszlai Dominik (64.)