UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Tenisz

2016-08-25 09:31

Anyja lánya

Nagy Adrienn szereti a kihívásokat és egyáltalán nem nyomja teher a vállát a versenyeken. A MOL Új Európa Alapítvány támogatottja egészen kicsi korában ismerkedett meg a tenisszel, és azonnal beleszeretett, ráadásul a sikerek is rendre megtalálják.

Pusztai Viola Nem esett messze az alma a fájától. Ez abszolúte igaz Nagy Adriennre, hiszen az édesanyja nem más, mint a korábbi sokszoros Fed-kupa válogatott, tízszeres magyar bajnok, olimpikon teniszező, Csurgó Virág. Így nem csoda, ha a tizenöt éves lány már egészen kiskorában, három-négy évesen megismerkedett a sportággal, és azonnal bele is szeretett. „Nagyon jó, hogy anyukám is profi teniszező volt – mondja az MTK Budapest versenyzője. – Pontosan tudja, mit élek át a pályán, és egy-két szóval is rengeteget tud segíteni, remek tanácsokat kapok tőle, hogy mire kell figyelnem a meccseken, különösen a fontos pontoknál.”
Nagy Adrienn már gyermekként megszerette a teniszt Forrás. huntennis.hu
Nagy Adrienn már gyermekként megszerette a teniszt Forrás. huntennis.hu
Édesapja, Nagy Tamás mellett az édesanyja az edzője, de ellentétben vele, aki inkább a szerva-röpte játékban jeleskedett, ő az alapvonalról keményebben játszó teniszező. Bár a kora alapján még javában járhatná az U16-os versenyeket, tavaly november óta inkább már az U18-asok ITF-viadalaira koncentrál. „A korosztályomból a jobb játékosok hozzám hasonlóan az idősebbek mezőnyében szerepelnek – magyarázza. – Sok versenyen vettem részt az idén, amelyek jól sikerültek, négyes kategóriájú tornán játszottam egyéniben döntőt is, míg párosban négyes és ötös kategóriáson is nyertem. Emellett indultam az itthoni kettes kategóriás juniorversenyeken is, amelyeken sokkal erősebb ellenfelekkel szemben is kipróbálhattam magam.” Erre ezen a héten a korosztályos Budaörs-kupán volt lehetősége, illetve a jövő heti Hungarian Openen is indul. A budaörsi viadal előtt egyesben nem tűzött ki magának különösebb célokat, párosban azonban a junior-világranglista 125. helyén álló olasz Lisa Piccinettivel jó eredményre akart elérni. Utóbbiban a negyeddöntő jelentette a végállomást, míg egyesben az első körben búcsúzott. „Szeretek hazai közönség előtt játszani, nem szoktam izgulni a meccseken – így Adrienn, aki az évet az 1410. helyről kezdte a junior-világranglistán, most pedig a 380. helyen áll. – Szeretem a kihívásokat, a versenyzés hatalmas élményt jelent minden egyes alkalommal, vagyis engem inkább felszabadít, mintsem teher lenne.” Nemcsak a juniorok, de a felnőttek között is pályára lépett már, szabadkártyásként a magyarországi 10 és 25 ezres versenyeken. A felnőtt országos bajnokságon is. Egyesben a nyolcaddöntőben búcsúzott, párosban ellenben Pirok Alexával a harmadik helyen végzett, amire nagyon büszke, ahogyan a korosztályos magyar bajnoki címeire is. Élete legjobb eredményének azonban mást tart:
Az év végére jelentősen előre lépne a teniszezők junior világranglistáján Forrás. huntennis.hu/Zádor Péter
Az év végére jelentősen előre lépne a teniszezők junior világranglistáján Forrás. huntennis.hu/Zádor Péter
„Tavaly az U14-esek között párosban bronzérmet szereztem Amerikában a rangos Eddie Herr-viadalon. Ez a világ legerősebb utánpótlástornáinak egyike, eleve már az nagy élmény, ha az ember részt vehet rajta, én pedig egyesben is a negyeddöntőig jutottam.” Természetesen különösen örül annak is, hogy az idén először elnyerte a MOL Új Európa Alapítvány támogatását. „Kitüntetésnek érzem, és rengeteget segít abban, hogy eljussak a nemzetközi tornákra. Nem titok, hogy teniszben nagyon sokba kerül a versenyzés, így a kapott összeget erre fordítom.” A két magyarországi juniorviadal után egyébként tart egy kis pihenőt, illetve iskolába jár, mert – ahogy fogalmaz – a tanulást az elmúlt hónapokban igencsak elhanyagolta. No, de valamit valamiért, mégiscsak azt tűzte ki maga elé célként, hogy az év végére a top 300-ba kerül a junior világranglistán.