UtánpótlásSport VÍVÁS. Csonka Dorottya aranyérmes a kadét kardozók rijádi világbajnokságán!
2024. április 20.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2016-08-25 18:28

Szétlőtték a győzelmet

Rich Chernomaz szövetségi kapitány kemény kritikát fogalmazott meg az U20-as jégkorong-válogatottnak a norvégok ellen elszenvedett veresége után. A magyar csapat a második meccsén szétlövésben maradt alul a lett Riga csapatával szemben a Svédországban zajló Super Challenge nevű nemzetközi tornán.

P. V. „Nem elég két harmadon át jól játszani, mind a hármat ugyanazon a színvonalon kell teljesíteni” – ezt a tanulságot vonhatták le az U20-as jégkorong-válogatott tagjai a svédországi Karlstadban zajló Super Challenge-torna első meccse után. Az idézett mondatot Rich Chernomaz szövetségi kapitány mondta az öltözőben, miután a magyar csapat 6-2-re kikapott a norvégoktól. A szakember a szövetségnek adott nyilatkozatában rávilágított arra, hogy a 32-31-es kapura lövési arány nem azt mutatja, hogy négy gól volt a két csapat között a különbség.
Az első gól után még nagy volt az öröm Forrás: icehockey.hu
Az első gól után még nagy volt az öröm Forrás: icehockey.hu
– Az első harmadban egész jól játszottunk, nagyon agresszíven és sokat korcsolyáztunk, aztán a másodikban a srácok valamiért megálltak, és elkezdték nézni a játékot. Így könnyen a védekező harmadban találtuk magunkat, mert nem léptünk ki, és nem mozogtak a lábak eléggé a semleges harmadban. Három gól egyértelműen elkerülhető lett volna, az emberelőnyös szituációkban túlságosan erőltettük a passzokat, és nem lőttünk eleget kapura. Ha nem korcsolyázunk, nem ütközünk, és nem tartjuk magunkat a játéktervünkhöz, abból nem sül ki sok jó. Az üzenet a meccs végén az volt a játékosok felé, hogy ha valaki nem dolgozik elég keményen és a csapatéval szemben a saját játékát próbálja játszani, nem sokáig lesz a válogatott közelében. Kemény szavak ezek, legalább annyira, mint amennyire kemény ellenfélnek ígérkezett a lett Riga együttese. A kapitány a meccs előtt elmondta: megnézte az edzésüket, rendkívül jól korcsolyáznak, és erős fizikummal rendelkeznek. Nos, úgy tűnt, azért az előző napi intelmek hatottak a fiúkra, mert a csapat Szigeti Ákos emberelőnyös találata révén az első harmad hajrájában megszerezte a vezetést. A másodikból csupán 56 másodperc telt el, amikor Szigeti megduplázta a válogatott és saját góljainak számát, de a lettek a játékrész felében szépítettek. Ezután kisebb csetepaté tört ki a pályán, magyar részről Nagy Ákost, az ellenféltől két játékost is a büntetőpadra száműztek a bírók, verekedésért. Azonban sem ezt, sem a következő emberelőnyt nem sikerült gólra váltani. Tizenegy perc volt hátra a mérkőzésből, amikor a lettek egyenlítettek, s arra nem érkezett válasz, így a rendes játékidő 2-2-es döntetlent hozott. A hosszabbításban nem esett gól, a szétlövésben pedig sorra maradtak ki próbálkozások, míg a negyedik körben a lettek játékosa, Olegs Šišlannikovs betalált. Imre Patriknak viszont nem sikerült, így az rigaiak 3-2-re nyertek. A magyar fiúk így nem tudták megajándékozni az „almatorta” mellett győzelemmel az ötvenedik születésnapját ma ünneplő felszerelésmenedzser Tornyi Gábort. A teljes jegyzőkönyv ITT elérhető, a norvégok elleni mérkőzés összefoglalója ITT megtekinthető.