UtánpótlásSport
2024. április 25.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2016-08-27 20:27

Vereség az osztrákoktól

Bár a második harmad után még vezetett az osztrákok ellen, a negyedik meccsét sem nyerte meg az U20-as jégkorong-válogatott a Svédországban zajló Super Challenge nevű tornán.

UP-info/icehockey.hu „Rögtön az első meccsünkön megmutatkozott, milyen a mentális rövidzárlat, amikor könnyen gólt szerezhettek a norvégok, majd Riga ellen azt is bemutattuk, milyen, ha három harmadon át a legjobbunkat nyújtjuk. Aztán a Biel ellen a második harmadban lett oda a meccs, mert nem koncentráltunk eléggé – így foglalta össze Rich Chernomaz, az U20-as jégkorong-válogatott első három meccsen nyújtott teljesítményét a Svédországban zajló Super Challenge nevű tornán. A svájciaktól elszenvedett 5-0-s vereség után a szakember ismét kritikusan értékelt a szövetség honlapján, elmondta, úgy tűnt, mintha néhány játékos megelégedett volna azzal, hogy a lettek ellen jobb produkciót nyújtott a jégen a csapat, és szabadnapot vett volna ki.
Vezetett, de nem tudott nyerni az osztrákok ellen sem az U20-as válogatott Forrás: icehockey.hu
Vezetett, de nem tudott nyerni az osztrákok ellen sem az U20-as válogatott Forrás: icehockey.hu
– Az ellenfelünk többet dolgozott és jobban küzdött a győzelemért. Három meccs után négy szerzett góllal állunk, ezt azt mutatja, hogy egyelőre van még gondunk a gólszerzéssel ezen a színvonalon, ami tulajdonképpen természetes. Ha magasabban jegyzett csapatokkal találkozol, akkor jobb kapusteljesítménnyel szembesülsz, több a blokkolt lövés is, a Biel ellen például nagyjából huszonkét olyan helyzetet számoltunk, amikor a lövésünk nem jutott el a kapuig.” Nos, hajszálon múlott, hogy Chernomaz a torna alatt először győzelem után értékelhesse a juniorok teljesítményét, csakhogy a hokit nem kettő, hanem három harmadik játsszák. Az osztrákok elleni meccsen már a harmadik percben hátrányba került a magyar együttes: Sági Martint a kapus akadályozásért látták szabálytalannak, az emberelőnyt pedig szépen kijátszotta Ausztria, kipasszolt helyzet végén Kernberger lőtte a korongot a kapuba az üresen maradt oldalon. A szövetség beszámolója szerint a második harmad első öt percében emberhátrányban játszottak a fiúk, de jól működött speciális egység, sőt, a meccs feléhez közeledve Bors Gergely még büntetőlövést is hárított. A 33. percben Nissner duplázta csapata előnyét létszámfölényben, de állította meg a magyarok lendületét. Négy perccel később Sági Martin korongja Szigeti Ákost találta meg a kapu előterében, aki a hátvéd mellől a kapuba lőtt. Egy perc sem telt el, amikor emberfórban folytathatták a nyomásgyakorlást, Szigeti kipattanóját Horváth Bálint lőtte be. Az egyenlítést fél perccel később követte a fordítás is: Szabad Kevin passzolt Horváth Bálinthoz, aki fonákkal tette Kiss Patrik elé a korongot. A harmadik harmad tehát 3-2-es magyar vezetéssel indult, de az utolsó húsz percben fordult a kocka. Habering ugrott ki a jobb szélen, egyedül gyötörte át a korongot a védelmünkön és be is juttatta azt a kapuba. A 48. percben az egyik osztrák védő lőhetett takarásból, s talált is, úgyhogy ezzel ismét Ausztria vezetett. Az előnyt Matzka növelte az 50. percben távoli lövéssel és ezzel be is állította az 5-3-as végeredményt. A torna zárónapján a svéd Färjestad Bollklubb együttesével mérkőzik az U20-as válogatott. Az osztrákok elleni mérkőzés jegyzőkönyve ITT elérhető, a gólösszefoglaló alább megtekinthető.