UtánpótlásSport
2024. március 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2016-08-29 22:09

Megcsíptük az olaszokat

Izgalmas mérkőzésen múlta felül a fiú U18-as vízilabda-válogatott az olaszokat a podgoricai világbajnokságon. A magyar csapat a harmadik negyedben magára húzta ellenfelét, de az utolsóban nem hagyott kétséget afelől, ki hagyja el győztesen a medencét.

Pusztai Viola A brazilok elleni magabiztos győzelem után az olaszok ellen izgalmas mérkőzésre számíthatott a fiú U18-as vízilabda-válogatott a podgoricai világbajnokságon. De mielőtt még rátérnénk erre a meccsre, álljon itt az előző összecsapáson három góllal debütáló Baksa Benedek értékelése, aki azért a 23-14-es eredmény ellenére nem volt teljesen elégedett a csapat teljesítményével: – Nem ilyen mérkőzésre számítottunk, kicsit azt éreztem, hogy miután az első félidőben elléptünk az ellenfelünktől, belekényelmesedtünk a meccsbe. Nem lett volna szabad ennyi gólt kapnunk a braziloktól. Rafael Real nagyon jó játékos, de el kellett volna kerülni, hogy nekünk, a magyar válogatottnak tíz gólt lőjön. Egyébként nagyon élveztem a meccset, úgy érzem, sikerült a debütálásom. Az olaszok elleni derbi előtt csak annyit szeretnék mondani: hajrá magyarok!
Nagy Ádám (kék sapkában) öt góllal vette ki a részét az olaszok elleni győzelemből. Forrás: wpolo.me
Nagy Ádám (kék sapkában) öt góllal vette ki a részét az olaszok elleni győzelemből. Forrás: wpolo.me
A felkiáltástól zengett a  Morača uszoda lelátóján is a meccs alatt, a magyar és az olasz drukkerek igazi rangadóhoz méltó hangulatot teremtettek. Az első negyed kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat birtokolta a vezetést, de a második játékrészre 3-3-al fordultak. Ahhoz képest, hogy futószalagon érkezetek a kiállítások, a gólok száma kevésnek tűnt, de az adok-kapokból legalább a magyar fiúk jöttek ki jobban. A félidőben már két góllal vezettek, és a szünet után az előnyük még tovább nőtt. Már 9-5-re is álltak, amikor jött a rövidzárlat – kihagyott helyzetekkel, elrontott támadásokkal, s bár Zerinváry Lóránd emberhátrányos blokkja késleltette az olaszok felzárkózását, néhány pillanattal később már 9-9 állt az eredményjelzőn. Nem csoda, ha a magyar játékosok dühösen csaptak a vízre, kezdődhetett minden elölről. Nagyon kellett Nagy Ádám gólja, aki elemi erővel zúdította a labdát a kapuba, s bár húsz másodperccel a negyed vége előtt még egyszer egyenlítettek az olaszok, Burián Gergő gondoskodott arról, hogy a csapata előnnyel kezdje az utolsó nyolc percet. Két kivédekezett támadás után ismét Burián-találat következett. Az olaszok még kétszer visszajöttek egy gólra, de mindig volt valaki elöl, aki válaszolt. Nagy és Kósa Balázs is kétszer volt eredményes a finisben, utóbbi egy másodperccel a dudaszó előtt alakította ki a 16-13-as végeredményt. A mérkőzésen a magyar mezőnyjátékosok közül csupán Nagy Ádám nem kapott kiállítást (Sugár Péter és Vadovics Viktor is kipontozódott), s ez azért érdekes, mert a csapat bekkje. Ő értékelt holnapunknak a mérkőzés után: – Rosszabb játékvezetésre számítottam, de csak egy-két kérdéses ítélet akadt. Felkészültünk az olaszok agresszív játékára, végig uraltuk a meccset, csupán a harmadik negyed elején volt kisebb kisiklásunk. Mivel az ellenfélnek nem volt centere, így mindig mást próbáltak bevinni középre, így történhetett, hogy nem kaptam kiállítást. A háromgólos különbséget ma az óriási fegyelmezettség, a nagyon jó előnyértékesítés – tizenkettőből tizet bedobtunk – és a remek egyéni teljesítmények jelentették. Horkai György együttese kedden pihenhet, csoportjában már csak Montenegró és Brazília küzd meg egymással. Amennyiben a papírforma szerint nyernek a házigazdák, biztos, hogy a magyar válogatott szerdán nyolcaddöntőt játszik, feltehetően Japánnal vagy Egyiptommal. A két csapat az utolsó csoportkörben éppen egymás között döntheti el a továbbjutás sorsát a C csoportból. A hétfői eredmények ITT megtekinthetők, a mérkőzések ITT nézhetők vissza.

FIÚ U18-AS VILÁGBAJNOKSÁG, PODGORICA Csoportmérkőzések Montenegró–Magyarország 16-14 (4-2, 3-3, 6-4, 3-5) Gólszerzők: Ukropina 4, Saveljic 3, Cetkovic 2, Radovic 2, Mijuskovic 2, Franeta, Banicevic, Dragovic, illetve Fekete G. 5, Nagy Á. 4, Vadovics 2, Burián 2, Sugár Magyarország–Brazília 23-14 (4-2, 7-2, 7-6, 5-4)  Gólszerzők: Vadovics V. 5, Burián 4, Teleki 4, Baksa 3, Kardos A. 2, Sugár 2, Nagy Á., Fekete G., Lukács Á., illetve Real 10, Stellet 2, Ricardo Silva 2 Magyarország–Olaszország 16-13 (3-3, 4-2, 4-5, 5-3) A gólszerzők:  Nagy Á. 5, Vadovics 3, Burián 3, Teleki 2, Kósa 2, illetve Di Martire 4, Novara 3, Maccioni 2, Manzi 2, Guidi Augusztus 31., szerda: nyolcaddöntő Szeptember 1., csütörtök: negyeddöntő Szeptember 2., péntek: elődöntő Szeptember 3., szombat: döntő