UtánpótlásSport
2024. április 23.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2016-08-29 20:05

Újabb magyar arany

Böhm Csaba és Soponyai Dávid bearanyozta a magyarok szereplését a solihulli ifjúsági öttusa Európa-bajnokság utolsó versenynapján: a kettős diadalmaskodott a fiúváltók versenyében.

reb Ha vasárnap, akkor pihenés és kulturális nap – adták ki a korosztály Európa-bajnokságain megszokott jelszót a szervezők a Solihullban zajló ifjúsági B (15-16 évesek) kontinensviadalán. Ahogyan azt előre tervezték, a magyarok éltek a csokigyár-látogatás lehetőségével, így feltöltődve vágtak hétfőn a váltóversenyeket hozó második, egyben utolsó versenynapnak.
valto_fiuk_versenyutan
valto_fiuk_versenyutan
A szombati egy arany- és három ezüstérem után aztán újabb dobogós helyezés került a gyűjteménybe, nem is akármilyen. A Böhm Csaba, Soponyai Dávid alkotta fiúváltó nagy csatában megnyerte a viadalt, miután lehajrázta a portugál és a lengyel csapatot. A Gulyás Michelle, Sarcia Borbála leányduó lemaradt a dobogóról, míg a Tamás József, Szarka Luca mixváltó tizenkét induló közül a kilencedik helyen ért célba. „A versenyszervezés és a szállás mindent igényt kielégítettek – adott kérésünkre gyors értékelést Verrasztó Gabriella, a csapatot kísérő edzők egyike. – A fiúváltó minden számban kimagaslóan teljesített, akárcsak a lányváltóban Gulyás Michelle, viszont a társának, Sarcia Borbálának a lövészete nem a várakozások szerint sikerült. A mixváltóban két újonc kapott lehetőséget. Szarka Luca és Tamás Józsi is jól úszott, valamint futott, de a lövészetet kicsit elizgulták. Ezzel együtt boldogok vagyunk, hiszen erős mezőnyben szerepeltek jól a fiúk-lányok.” Az összes, részletes eredményt itt találja meg.

IFJÚSÁGI B KOROSZTÁLYÚ EURÓPA-BAJNOKSÁG, SOLIHULL (ANGLIA) Váltó Fiú: 1. MAGYARORSZÁG (Böhm Csaba, Soponyai Dávid) 1000, 2. Portugália (Hugo Morais, Eduardo Oliveira) 995, 3. Lengyelország (Sergiusz Jakubowski, Igor Powroźnik) 992 Leány: 1. Csehország (Veronika Novotná, Katerina Tomanová) 876, 2. Olaszország (Maria Lea Lopez, Beatrice Mercuri) 866), 3. Oroszország (Julija Szergejeva, Alina Sakirova) 858, 4. Magyarország (Gulyás Michelle, Sarcia Borbála) 845 Mix: 1. Törökország (Yaren nur Polat, Mehmet Als Tas) 942, 2. Fehéroroszország (Pavel Lucsenko, Katyarina Sukora) 924, 3. Olaszország (Matteo Saa, Alice Rinaudo) 917, ... 9. Magyarország (Tamás József, Szarka Luca) 879