UtánpótlásSport
2024. április 16.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2016-08-30 22:05

Kontragyőzelem

Lipóton játszott felkészülési mérkőzést az U17-es leány labdarúgó-válogatott, amely az első félidei jó helyzetkihasználásának köszönhetően 3-2-re nyert a szlovákok ellen.

MLSZ Az Európa-bajnoki selejtezőre készülő U17-es leányválogatott az első felkészülési mérkőzéseit játssza az új évadban: kedden Lipóton fogadta a szlovákokat, csütörtökön viszonozza a látogatást. A keddi összecsapást a szlovákok kezdték jobban, Virág Renáta Rékának többször is bravúrosan kellett hárítania. A magyar válogatott kontrajátékra rendezkedett be, és nagyszerűen használta ki helyzeteit, Dorner Dóra kétszer is beköszönt, majd Vachter Fanni növelte háromgólosra az előnyt.
schumidori-e1472584133132
schumidori-e1472584133132
A második félidőben hamar szorossá tették a meccset a szlovákok, negyedóra alatt két gólt is szereztek, majd nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért. A mieink a hajrára jobban elfáradtak, de sikerült megtartaniuk az egygólos előnyt – amelyben a kapusunknak jelentős érdemei voltak –, így győzelemmel zártuk a találkozót. „Az első félidei eredmény nem fejezi ki a játék képét, mert a szlovákoknak is volt jó pár lehetőségük, mi viszont jól használtuk ki, hogy ellenfelünk túlzottan feltolta a védekezését. Kontrákból mögéjük tudtunk kerülni, abból szereztük a góljainkat – mondta a mérkőzés után Schumi Dorottya szövetségi edző az mlsz.hu-nak. – A szünet után kicsit bennmaradtunk az öltözőben, és bár a két szlovák gól után megvoltak a helyzeteink, a meccs hajrájában kiütközött, hogy fizikailag nagy lemaradást kell pótolnunk. A szlovákok nagyobb erőket tudtak mozgósítani, megnyerték a párharcokat, és a kapunk elé szorítottak minket. A győzelemnek örülök, de látszott, hogy sok munka vár még a csapatra.”

Magyarország-Szlovákia 3-2 (3-0) Magyarország: Virág Renáta Réka - Bodai Viktória (Simon Dorottya, 81.), Kovács Laura, Váradi Ráhel (Horváth Emese, 54.), Nagy Virág - Vasas Lea, Papp Csenge - Horváth Cintia (Gál Bianka, 80.), Dorner Dóra (Pintye Vivien, 65.), Erdész Fanni (Králik Fanni, 49.) - Vachter Fanni. Szövetségi edző: Schumi Dorottya Gólszerző: Dorner (8. 26.), Vachter (35.), ill. Pavakova (50., 54.)